ITF suspendirao Denisa Pitnera na 12 mjeseci? Foto: facebook

ITF suspendirao Denisa Pitnera na 12 mjeseci?

| 10.2.2016. u 09:34h | Objavljeno u Sport

Prema pisanju uglednog britanskog lista The Guardian, varaždinski teniski sudac Denis Pitner (31) jedan je od šestorice međunarodnih teniskih sudaca osumnjičenih za koruptivne radnje. Pitnera je, uz Kazahstanca Kirila Parfenova, Međunarodna teniska federacija (ITF) tajno je suspendirala zbog manipulacije rezultatima uživo na manjim Futures turnirima, ekskluzivno otkriva engleski dnevni list.

Prema spoznajama Guardiana Pitner je suspendiran u kolovozu prošle godine na 12 mjeseci, jer se uredno logirao na kladioničarske račune, s kojih se može uživo kladiti na rezultate. Suci su optuženi da su namjerno 60 sekundi odgađali osvježavanje rezultata, da bi kladioničarsi sindikati mogli uplatiti okladu unaprijed znajući rezultat, odnosno tko će dobiti poen ili gem. Još četvorici sudaca prijeti doživotna eliminacija iz tenisa, pod ozbiljnim optužbama zbog korupcije.

Inače, Pitner je 2011. godine bio sudac na crti u Wimbledonu, gdje je sudio i godinu dana kasnije, a bio je i sudac na Olimpijskim igrama 2012. godine.