Istok Rodeš zahaklao vrata i ostao bez druge vožnje u Chamonixu

vv/HRT | 4.2.2024. u 11:00h | Objavljeno u Sport

Istok Rodeš je sa startnim brojem 29 sjajno krenuo u današnju prvu vožnju na slalomu Svjetskog kupa u Chamonixu i nakon drugog prolaznog vremena na stazi je zaostajao svega 6 stotinki za vodećim Clement Noelom, a to bi po viđenom vjerojatno na kraju bio plasman među 10 najboljih, ali je na žalost zahaklao vrata i ostao bez druge vožnje.

Istok Rodeš je startao 29. i imao je u gornjem dijelu staze slalomske utrke Svjetskog kupa u Chamonixu bolji prolaz od drugih hrvatskih predstavnika, a to bi po viđenom vjerojatno na kraju bio plasman među 10 najboljih, no pogriješio je, zahaklao vrata i odustao oko polovice staze, čime je ostao bez plasamana u današnjoj utrci.

U drugoj vožnji će nastupiti preostala dva hrvatska predstavnika, Filip Zubčić i Samuel Kolega koji su ostvarili 22. i 20. mjesto u prvoj vožnji.

Nakon prve vožnje u vodstvu je Francuz Clement Noel s vremenom 47,09, drugi je sa zaostatkom od 23 stotinke Norvežanin Timon Haugan, a treći s 40 stotinki sekunde slabijim vremenom od vodećega Austrijanac Manuel Feller.

Druga vožnja je na rasporedu u 12.30 sati.