Istok Rodeš: Zadovoljan sam i ponosan nastupom na Svjetskom prvenstvu

| 5.4.2021. u 15:02h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Sezona 2018./2019. varaždinskog skijaša Istoka Rodeša ostaje i dalje najbolja sezona u njegovoj karijeri, a posljednje dvije su bile obilježene epidemijom koronavirusa i ozljedama varaždinskog skijaša.

Prošle je sezone imao je problema s leđima, dok se ove sezone koja je nedavno završila dogodila nesretna ozljeda koljena i gležnja na treningu veleslaloma u Italiji, tik prije njegovog prvog nastupa na paralelnom veleslalomu u Lechu.

Ozljeda je poremetila njegov natjecateljski ritam i primorala ga da lovi formu usred sezone. Da nije bilo te ozljede rezultati bi zasigurno bili bolji.

- Ne mogu reći sa stopostotnom sigurnošću da bi bilo bolje da nije bilo ozljede, ali sigurno ne bi bilo lošije. To je jedino što je sigurno. Koliko bi bilo bolje ne bih znao reći jer sam se na treninzima pred kraj sezone počeo bolje skijati, nego na početku sezone i sigurno da mi je ozljeda poremetila ritam - rekao je Rodeš.

Uoči početka sezone plan je bio da si s dobrim rezultatima u slalomu omogući da se počne natjecati u još jednoj disciplini - veleslalomu. S obzirom na to da nije uspio izboriti druge vožnje u velikom broju slalomskih utrka, nije se mogao natjecati u veleslalomu.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...