Istok Rodeš: Sam sebi sam dokazao da mogu ostvariti dobar rezultat

vv | 15.1.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Ovo je prva sezona nakon dosta dugo vremena da je Varaždinac Istok Rodeš počeo sezonu bez bolesti ili ozljede koja bi ga unazadila i usporila pa je samim time počeo opet ostvarivati dobre rezultate. Iako je prva slalomska utrka na startu sezone u Gurgllu bila neuspješna jer nije uspio izboriti drugu vožnju, posljednje dvije utrke u Adelbodenu i Wengenu bile su uspješne.

Korak naprijed

U Adelbodenu je bio 17. u ukupnom poretku, a u Wengenu, utrci koja se održala u nedjelju, 14. siječnja, bio je 10. u ukupnom poretku. Mogao je biti i bolji rezultat s obzirom na to da je bio deveti nakon prve vožnje, ali nešto slabija druga vožnja ipak ga nije previše koštala u konačnom plasmanu.

- Mislim da sam napravio dosta dobar rezultat naročito za Wengen jer tu sam godinama imao problema. U drugoj vožnji, kao i obično, staza ide po lijevo na donjem odvojku, a po toj lijevoj strani do sada sam uvijek imao dosta problema završiti utrku i onda sam se u drugoj vožnji malo mučio s time da završim vožnju i da dođem do rezultata. Bilo mi je dosta bitno da sam sebi dokažem da mogu proći zadnja vrata i napraviti dobar rezultat i u tome sam uspio. To je još jedan korak prema naprijed, koji pokazuje da napredujem u ovih zadnjih par utrka. Ništa, idemo dalje - rekao je Rodeš nakon nedjeljne utrke, u kojoj je bio najbolji hrvatski predstavnik. Rezultat u Wengenu bio mu je četvrti najbolji u karijeri, iza šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo 2021. godine, sedmih mjesta u Zagrebu i Madonni di Campiglio 2018. i 2019. godine te osmog mjesta u Garmisch-Partenkirchenu 2022. godine.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...