Istok Rodeš otklonio sumnje vezano uz nastup na 13. muškom izdanju sljemenskog slaloma za Svjetski kup

Varaždinske vijesti/HRT | 3.1.2022. u 15:44h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Šestorica hrvatskih skijaša, predvođenih Filipom Zubčićem, spremno dočekuju nastup na sljemenskom Crvenom spustu, na kojem će u srijedu pokušati ponoviti, a možda i poboljšati prošlogodišnje rezultate, kad su četvorica osvojila bodove za Svjetski kup, a trojica bila među 15 najboljih, objavio je portal HRT-a.

Među tom šestoricom bit će, po svemu sudeći i varaždinski skijaš Istok Rodeš. Naime,ako je do danas možda i bilo sumnji vezanih za nastup Istoka Rodeša na 13. muškom izdanju sljemenskog slaloma za Svjetski kup, 25-godišnji Varaždinac sam ih je otklonio.

- Čuo sam na radiju da još nije sigurno, ali ja se planiram pojaviti na startu, mislim sa startnim brojem 32.

U Svjetskom kupu ga nije bilo gotovo godinu dana, od utrke u Kranjskoj Gori sredinom ožujka prošle godine. Netipična ozljeda lakta odvojila ga je od natjecanja za kojima žudi.

- Bilo mi je bitno da otvorim sezonu na Sljemenu. To je staza koju poznajem i na kojoj mogu izvući više. Lakat nije na sto posto, ali i ne mora biti jer mogu skijati na sto posto. Na treninzima skijam iznenađujuće dobro, s obzirom na to da imam dva tjedna treninga. Idem bez ikakva pritiska. Mislim da mogu iz sebe izvući nešto što imam u sebi nakon svih tih kilometara koje sam napravio tijekom godina, rekao je Istok, kojemu će na ruku ići i mekša podloga.

- Dobro što nije ledeno, a možda će biti grbavo pa bude još teže. Što bude, bit će. Idem neopterećen na stazu.

Nastup na Sljemenu trebao bi biti početak redovitijih pojavljivanja u Svjetskom kupu.

- Mogu još četiri puta nastupiti u Svjetskom kupu, a da i dalje imam status ozlijeđenog za sljedeću sezonu. No, nije moja odluka koliko ću nastupati. Što se mene tiče, bio sam kod kuće u Varaždinu i spakirao stvari do Schladminga, odlučan je Rodeš.

Prva vožnja muškog slaloma na Sljemenu na rasporedu je u srijedu sa startom u 15.30, a druga vožnja počet će u 18.40, objavio je portal HRT-a.