Istok Rodeš: Nemam si što predbacivati, vozio sam najbolje što sam mogao Foto: HSS

Istok Rodeš: Nemam si što predbacivati, vozio sam najbolje što sam mogao

| 11.3.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

U posljednjoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Aspenu, Istok Rodeš zauzeo je 15. mjesto, bio je najbolje plasirani Hrvat na toj utrci, za jedno mjesto bolji od Filipa Zubčića. Na žalost bila je to ujedno i njegova posljednja utrka ove sezone u Svjetskom kupu.

- Zbog jake kiše u posljednja 24 sata koja je uništila stazu, slalom u Kranjskoj Gori bio je otkazan - istaknuli su organizatori utrke Svjetskog kupa koja se trebala održati u nedjelju, 10. ožujka. Osim slaloma otkazana je i veleslalomska utrka koja se trebala održati dan ranije.

Ostao bez završnice

Tim otkazivanjem najviše je oštećen bio upravo Rodeš, koji je na 26. mjestu u poretku slalomaša u Svjetskom kupu sa 85 bodova, samo jednim manje od Grka AJ Ginnisa i Nijemca Sebastiana Holzmanna, koji dijele 24. mjesto, čime je varaždinski skijaš bez borbe ostao bez nastupa na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu, a na kojem će sudjelovati najboljih 25 slalomaša. Samim time za Rodeša je sezona u Svjetskom kupu završena.

- Situacija što se tiče snijega nije idealna, ali ne znam točan razlog zašto su otkazali utrku, odnosno što je točno objašnjenje. Je li otkazana jer su smatrali da bi utrka bila loša zbog podloge, što je meni apsurd jer gotovo nikada nije idealna podloga, a i do sada smo nastupili i na puno lošijim podlogama. Ako je zato što smatraju da se ne može, moj je dojam da ne izgleda tako loše da se utrka ne bi mogla održati već da podloga ne bi bila dobra - istaknuo je Rodeš.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...