Istok Rodeš je u nedjelju na Svjetskom prvenstvu ostvario rezultat karijere Foto: facebook CroSki

Istok Rodeš: Dobro sam iskoristio priliku u obje vožnje

Martin Novosel | 22.2.2021. u 17:23h | Objavljeno u Sport

Sjajan uspjeh ostvario je varaždinski skijaš Istok Rodeš na nedjeljnom slalomu Svjetskog prvenstva u Cortini d`Ampezzo. Nakon 14. mjesta u prvoj vožnji (53.22) sa startnim brojem 31, sjajnim četvrtim vremenom druge vožnje (54.62) Rodeš je osvojio sjajno 6. mjesto, s ukupnim vremenom 1:47.84.

- Bilo je jako dobro u nedjelju. Zadnjih nekih desetak dana skijam jako dobro i na treninzima i tek sam sada uhvatio pravu formu, na žalost, baš pred kraj sezone - rekao je Rodeš čiju sezonu je odmah u startu poremetila ozljeda koljena i gležnja na jednom veleslalomskom treningu. Da nije bilo toga, svi su mu rezultati mogli biti na razini kao utrka na Svjetskom prvenstvu.

Za pobjednikom slaloma Norvežaninom Sebastianom Fossom-Solevaagom zaostao je za samo 1.36 sekundi (1:46.48). Ovo je rezultat karijere za Rodeša, kojemu je do sada najbolji rezultat bilo 7. mjesto na Madonni di Campiglio i Snježnoj kraljici 2018. odnosno 2019. godine, a ujedno i najbolji rezultat na Svjetskim prvenstvima, s obzirom na to da je 2017. godine u St. Moritzu zauzeo 30. mjesto.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...