Igor Postonjski: Hvala navijačima na podršci u Sesvetama, napunimo stadion na susretu s Dugopoljem Foto: Dražen Novosel

Igor Postonjski: Hvala navijačima na podršci u Sesvetama, napunimo stadion na susretu s Dugopoljem

| 14.5.2022. u 08:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Petak 13. bio je sretan za varaždinskog nogometnog drugoligaša. Jučerašnjom pobjedom u Zagrebu nad Sesvetama 3:2 i neriješenim ishodom Rudeša na gostovanju kod Jaruna (1:1), nogometaši Varaždina su dva kola prije kraja prvenstva došli do četiri boda prednosti u odnosu na najvećeg konkurenta i pobjedom u nedjeljnom susretu nad Dugopoljem (koji će se igrati na Gradskom stadionu u Varaždinu 22. svibnja od 17 sati, u sklopu 29. kola) osigurali bi naslov prvaka Druge HNL i povratak u najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa kolo prije kraja prvenstva.

Ako im to pođe za rukom, srušit će dugogodišnju tradiciju jer do sada ni jedan klub nakon ispadanja iz Prve lige nije se nakon samo jedne sezone uspio vratiti u to društvo.

Ako Varaždin odigra neriješeno ili izgubi od Dugopolja, a Rudeš pobijedi Sesvete, što je objektivno za očekivati, onda bi posljednje kolo, u kojem će Varaždin biti gost Dubrave Tim Kabel, a Rudeš će igrati kod Dugopolja, odlučivalo o tituli i putniku u Prvu ligu.

No, o tom scenariju u varaždinskoj se svlačionici ne razmišlja. Kapetan Varaždina Igor Postonjski, koji je jučer ponovno dobro dirigirao varaždinskim sastavom, vjeruje da će pitanje prvaka biti riješeno u nedjelju.

- U toj utakmici trebamo ići na sve ili ništa, pred našim fantastičnim navijačima, koji su nam jučer bili 12. igrač i bodrili nas kada je bilo najteže. Hvala im što su došli u tako velikom broju u Zagreb i pozivam ih na susret s Dugopoljem, da napunimo stadion, da pobijedimo i samim time i matematički osiguramo naslov - rekao je Postonjski.