Martin Vugrinec s ocem Ivicom, šefom svog tima

Iako je izborio najbolju startnu poziciju, Vugrinec ipak nije vozio utrke IDM-a

| 26.8.2018. u 15:54h | Objavljeno u Sport

Iako je na kvaifikacijskim treninzima ostvario sedmu poziciju, što mu je najbolja startna pozicija od kada se natječe u IDM-u, novomarofski motociklist Martin Vugrinec ipak nije nastupio na dvjema utrkama na Lausitzringu, koje su se ovog vikenda vozile na stazi u Njemačkoj. Razlog je bila slomljena kost u lijevoj šaci, uslijed pada tijekom jučerašnje, prve vožnje kvalifikacija.

- Treninzi su u petak prošli standardno, u odmjeravanju snaga, međutim, jučer su, za vrijeme prvog kvalifikacijskog treninga, uvjeti na stazi bili najgori mogući" trocken-nass"- suho mokro kombinacija i popadalo je desetak vozača u mojoj klasi, između ostalog i ja, i to dva puta. Tijekom treninga moja je ekipa zajedničkim snagama osposobila motocikl i ponovo sam izašao na stazu i bez zadnje kočnice odvozio osmo vrijeme - prenio je Vugrinec dojmove sa staze u Njemačkoj.

- Između dva treninga, krpali smo motor i izašao sam na drugi kvalifikacijski trening. Vrijeme je bilo gotovo idealno, sunčano, ne previše vruće i bez vjetra. Imao sam bolove u koljenu, lijevoj podlaktici i u šaci, što je bilo normalno, kao posljedica jutarnjih padova. Stisnuo sam zube i gas, svi su jako ubrzali ,pa i ja. U posljednjem krugu treninga, u maniri GP vozača, napravio sam svoj najbrži krug i zauzeo sedmu startnu poziciju, moju najbolju startnu poziciju u IDM-u do sada. Odlično, startam sedmi sa samo 0,8 sekundi zaostatka za drugim. Bit će zanimljiva utrka... Međutim, po povratku u box, svi su bili nasmijani i zadovoljni, ali ja nisam mogao skinuti lijevu rukavicu. Ruka je nenormalno natekla, znam nešto je puklo, ne idem doktoru, jer točno znam što će se desiti - gips i nema izlaza na utrku. Međutim,stanje se pogoršavalo i pod pritiskom Borisa i tate otišao sam u medikal centar, odakle su me poslali u bolnicu i na rentgen. Rezultat - slomljena kost u lijevoj šaci i zabrana izlaska na utrku. Protiv karme se ne može, na kraju treba imati i malo sreće - dodao je Martin Vugrinec.

Žao mu je samo što su padovi, u kojima je došlo do ozlijede, bili potpuno bez veze i nisu bili uzrokovani nekakvim mojim "napinjanjem" nego jednostavno uvijetima na stazi.

- Žao mi je što je ekipa koja me podržava i koja je došla iz daleka da bude dio mog tima bila uskraćena za moj nastup i performans koji sam im imao namjeru prirediti. Za manje od pet dana je utrka Alpe Adria prvenstva na Redbullringu, motocikl nije spreman, imam slomljenu šaku, dok je za dva tjedna IDM utrka u Assenu. Ne znam, ali imamo plan... - zaključio je Vugrinec.