I Varteks i Podravina u ovom kolu igraju protiv momčadi Dinama Foto: Dražen Novosel

I Varteks i Podravina u ovom kolu igraju protiv momčadi Dinama

| 7.9.2024. u 08:25h | Objavljeno u Sport

U Trećoj NL Skupina Sjever ovog će se vikenda igrati utakmice 4. kola. a oba županijska predstavnika igrat će protiv momčadi Dinama. Podravina će danas od 17 sati gostovati u Domašincu, dok će Varteks sutra igrati u Predavcu.

Podravina i Dinamo iz Domašinca imaju po 4 osvojena boda i susjedi su na tablici, Ludbrežani su 8., a današnji domaćini deveti.

Varteks sutra gostuje kod Dinama u Predavcu. Radi se o klubu bogate nogometne tradicije, a mjesto se nalazi u neposrednoj blizini Bjelovara, zapadno, u smjeru Svetog Ivana Žabnog. Mjesto Predavac spada u općinu Rovišće, objavio je portal NK Varteks.

Dinamo Predavac se lani natjecao u 4. Ligi regije Koprivnica-Virovitica-Bjelovar, kao i Bilogora, Garić i Slatina, a zauzeli su na kraju 8. mjesto.

U dosadašnjem dijelu sezone su poraženi na gostovanjima u Murskom Središću i Đurđevcu, dok su kod kuće pobijedili Podravinu, vaterpolskim rezultatom 6:5.

Uglavnom, radi se o ekipi koju vodi iskusni stručnjak Krešimir Ganjto, a najzvučnije ime je Pejo Kuprešak, nekadašnji igrač Slavena te nisu nimalo neozbiljan protivnik.

U redovima Bumbara nema nikakvih problema s ozljedama, tako da će osim požutjelog Telebara, svi imati pravo nastupa.

- Znali smo da ćemo u prvih pet kola igrati s novajlijama u ligi te da će svi oni biti posebno motivirani, ali i mi imamo naš put, od kojeg ne odustajemo – ističe u uvodu Filip Hrženjak, mladi napadač koji je ovog ljeta nakon odrađenog juniorskog staža u NK Varaždinu, kao slobodan igrač stigao u Varteks.

- Tu sam već sad neko vrijeme, i mogu reći da sam vrlo zadovoljan sa svime. Trener Besek nas je sve posložio, i moramo još čvršće nastaviti raditi da dođu još bolji rezultati – kazuje mladi napadač.

Kao što smo već pričali ovaj 19-godišnjak dolazi iz Tuhovca, a nakon Poleta prošao je školu NK Varaždina, gdje je u posljednjoj sezoni odigrao 32 utakmice (prvenstvo i kup) i zabio 13 golova.

A u nedjelju, novo teško gostovanje, Varteks čeka Dinamo Predavac.

- U svakoj utakmici, kao i dosad idemo na tri boda. Oni su novi u ligi, sigurno će biti tvrd i neugodan protivnik, očekujemo da će se orijentirati na čvrstu obranu. Ne smijemo dopustiti da nam se ponovi Bilogora, gdje smo nasjeli na njihove zamke i njihov način igre. U nedjelju moramo hrabro i pametno od prve minute, i vjerujem da ćemo se mi na kraju radovati – zaključuje Filip 'Fićo' Hrženjak, mladi napadač Bumbara, a prenosi portal NK Varteks.