I u novoj će sezoni Varaždinac određivati suce za najelitiniji rang, jedan sudac iz varaždinskog ŽNS-a u elitnoj skupini sudaca Foto: arhiva Varaždinske vijesti

I u novoj će sezoni Varaždinac određivati suce za najelitiniji rang, jedan sudac iz varaždinskog ŽNS-a u elitnoj skupini sudaca

| 6.7.2023. u 19:22h | Objavljeno u Sport

Pred novu sezonu HNL-a, koja počinje 21. srpnja utakmicom Dinama i Hajduka na Maksimiru, Izvršni odbor HNS-a usvojio je listu sudaca i pomoćnih sudaca za prvi dio sezone 2023./2004., objavio je portal gol.hr.

Na listi elitne skupine sudaca, koja se pak sastoji od 11 imena, dogodile su se tri promjene. Tamo više nema Ivana Bebeka, koji je otišao u mirovinu, ali ostaje VAR sudac, a tu je i Tihomir Pejin, koji je spušten iz elitne u prvu skupinu sudaca.

Nova imena u elitnoj skupini su Mateo Eceg, Ante Terzić i Jakov Titlić. To znači da su u elitnoj skupini sudaca sljedeća imena: Dario Bel, Ante Čulina, Fran Jović, Patrik Kolarić, Igor Pajač, Duje Strukan, Mario Zebec i Ivana Martinčić.

Što se pak tiče liste sudaca iz prve skupine, oni također mogu suditi elitni rang hrvatskog nogometa, a na toj listi više nema Marina Vidulina, Andreja Burila, Dražena Matasovića i Martina Turčina.

Ukupno ima 16 VAR sudaca, a HNS je također donio odluku o visini naknada. Glavni sudac utakmice dobit će 500 eura, pomoćni suci 280 eura, a četvrti sudac 120 eura.VAR sudac dobit će 200 eura, a putni troškovi i smještaj podmiruju se iz sredstava članarine klubova. Inače, članarina kluba koji se natječe u najvišem rangu hrvatskog nogometa iznosi 90 tisuća eura.

Povjerenik SuperSport HNL-a ostaje Josip Brezni, disciplinski sudac Alan Klakočer, a suce će određivati Ivan Novak. Kontrolor suđenja je Ante Kulušić, piše gol.hr.