Stjepan Merkaš i Zorislav Srebrić na grobu Anđelka Herjavca Foto: Dražen Novosel

I izaslanstvo HNS-a položilo vijenac i zapalilo svijeće na grob Anđelka Herjavca

| 20.7.2018. u 18:02h | Objavljeno u Sport

Nakon što je u prijepodnevnim satima,danas, na 17. godišnjicu smrti tadašnjeg predsjednika Nogometnog kluba Varteks Anđelka Herjavca, izaslanstvo Nogometnog kluba Varaždin, predvođeno predsjednikom kluba Stjepanom Cvekom, položilo vijenac i zapalilo svijeće na Herjavčevom grobu, isto je u poslijepodnevnim satima napravilo i izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza.

U izaslanstvu su bili član Skupštine HNS-a Stjepan Merkaš i viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić. Svijeću su zapalili i na grob Zdravka Kranjeca, nekedašnjeg financijskog direktora NK Varteks,kao i kod središnjeg križa na varaždinskom Gradskom groblju, a u spomen na sve preminule igrače i nogometne djelatnike.

Anđelko Herjavec je na današnji dan 2001. godine, smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći, koja se u 6.52 sata dogodila na državnoj cesti broj 8, na izlazu iz Posedarja prema Masleničkom mostu.

Tada četrdesettrogodišnji Herjavec bio je generalni direktor Varteksa te član Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. S obitelji je bio na godišnjem odmoru na Pagu, a 20. srpnja 2001. godine putovao je u Zagreb na Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza.

srebri_1.jpg

srebri_3.jpg