Hrvatska sretno povela, gubila 3:1, vratila se i na kraju izgubila u drami produžetaka 5:3

| 28.6.2021. u 20:33h | Objavljeno u Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem je odigrala svoju najbolju utakmicu na Europskom nogometnom prvenstvu, punu preokreta i sigurno najljepšu utakmicu do sada na ovom EURO-u, ali je na kraju ipak izgubila susret osmine finala s 5:3 u Kopenhagenu.

Hrvatska je pomalo iznenađujuće došla do vodstva nakon velike greške španjolskog golmana Unaija Simona koji je pogriješio kod primanja povratnog dodavanja svog suigrača Pedrija u 20. minuti. Lopta je prošla preko njegove noge i u njegovu mrežu, čime je Hrvatska povela s 1:0.

Španjolska je i prije primljenog pogotka bila bolja reprezentacija, promašila dosta čistih prilika, ali su pogotkom Pabla Sarabije u 38. minuti izjednačili na 1:1. U drugom poluvremenu su nastavili sa sličnim ritmom te su golovima Cesara Azpilicuete u 57. i Ferrana Torres u 76. minuti preokrenuli susret na 3:1.

Ipak, Mislav Oršić je nakon velike gužve u petercu Španjolske uspio nakon nekoliko pokušaja jedva ugurati loptu preko gol linije u 85. minuti susreta za rezultat 3:2 i donijeti još nešto nade hrvatskim reprezentativcima, a nakon toga je lijepu kontru i dodavanje s krila Mislava Oršića za 3:3 zabio Mario Pašalić u 90+2 minuti sudačke nadoknade.

Slijedili su produžeci u koje je bolje ušla Hrvatska i već u 96. minuti imala veliku priliku za 4:3 vodstvo, ali s gol linije brani Unai Simon koji je spriječio udarac Andreja Kramarića. Na žalost, Alvaro Morata je kaznio promašaj Hrvatske u 100. minuti i donio Španjolskoj novo vodstvo za 4:3 prednost. Nedugo nakon toga je Mikel Ovarzabal je u 103. minuti povisio na 5:3.

Španjolska je tako izborila nastup u četvrfinalu protiv pobjednika susreta Švicarske i Francuske, a igrat će 2. srpnja u Sankt Petersburgu.