Hrvatska reprezentacija izgubila od Francuske na otvaranju drugog kruga EURO-a Foto: HRS/Jozo Cabraja

Hrvatska reprezentacija izgubila od Francuske na otvaranju drugog kruga EURO-a

| 18.1.2024. u 19:37h | Objavljeno u Sport

U prvoj utakmici drugog dijela natjecanja na Europskom rukometnom prvenstvu, večeras je hrvatska reprezentacija izgubila u Kölnu od reprezentacije Francuske rezultatom 34:32, poluvrijeme 18:18.

Najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Zvonimir Srna sa 6 golova, dok su po četiri gola postigli Mateo Maraš,Igor Karačić, Luka Lovre Klarica i Marin Jelenić. Na golu Hrvatske sjajan je bio Dominik Kuzmanović, koji je imao 13 obrana.

Kod Francuza Dika Mem postigao je 6 golova, a Nikola Karabatić pridodao je pet golova. Bio je to prvi poraz Hrvatske na ovom Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje će svoju sljedeću utakmicu igrati u subotu protiv Mađarske od 18 sati.

U ponedjeljak,22. siječnja u 15 sati i 30 minuta suparnik će biti Island, a posljednju utakmicu drugog kruga Hrvatska će odigrati u srijedu,24. siječnja od 20 sati i 30 minuta protiv Njemačke.

U polufinale će se plasirati prve dvije reprezentacije iz naše grupe, kao i iz grupe u kojoj su Danska, Švedska, Slovenija, Nizozemska, Norveška i Portugal.