Hrvatska pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića izborila izravan plasman na SP u Kataru 2022.

| 14.11.2021. u 16:53h | Objavljeno u Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je izravan plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru nakon što je danas poslijepodne pred oko 30 tisuća gledatelja na splitskom Poljudu pobijedila do ovog kola vodeću reprezentaciju Rusije rezultatom 1:0.

Hrvatska je bila bolji suparnik cijelu utakmicu, a jedini gol bio je auto-gol,. kojeg je postigao Kudrjašov u 81. minuti susreta.

Ovom pobjedom Hrvatska je na kraju kvalifikacija u skupini H osvojila prvo mjesto u skupini s 23 boda, jednim više od drugoplasirane Rusije, koju čekaju dodatne kvalifikacije za odlazak na SP.

Hrvatskoj je SP u Kataru 12 od 14 mogućih velikih natjecanja, šesto uzastopno, a izbornik Zlatko Dalić jedini je hrvatski izbornik koji je Vatrene odveo na tri velika natjecanja, Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gddje su osvojili drugo mjesto, Europsko prvenstvo, gdje su zaustavljeni u osmini finala i sada na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Hrvatska će suparnike naSP-u saznati 1. travnja, a bit će u drugoj ili u trećoj jakosnoj skupini.

Inače, Dalić je kraj utakmice dočekao je u suzama. U četvrtoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade Hrvatska je izborila drugi korner zaredom i bilo je jasno da Rusi ne mogu više do pogotka kojim bi otišli izravno u Katar.

Tada su se kod Dalića, dok se pripremao proslaviti pobjedu s igračima i suradnicima, primjetile suze..

Označeno u