Ivan Perišić bio je asistent kod gola Nikole Kalinića i strijelac odlučujućeg pogotka u 87. minuti Foto: Hrvatski nogometni savez

Hrvatska pobijedila europske prvake i s prve pozicije odlazi u osminu finala

| 21.6.2016. u 22:33h | Objavljeno u Sport

U utakmici 3., posljednjeg kola u skupini D na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, večeras je na stadionu u Bordeaxu Hrvatska pobijedila aktualnog europskog prvaka, reprezentaciju Španjolske, rezultatom 2:1, poluvrijeme 1:1.

Hrvatska je zaigrala u izmjenjenom sastavu u odnosu na prošla dva susreta, bez petorice standardnih igrača, među inima i bez ozlijeđenih Modrića i Mandžukića, a priliku su dobili Kalinić , Jedvaj i Marko Rog, koji je bio u igri do 82. minute, kada je umjesto njega na teren ušao Mateo Kovačić

Povela je reprezentacija Španjolske, golom Morate u 7. minuti nadmetanja, a izjednačila je Hrvatska golom Kalinića petom, na ubačaj Perišića s lijeve strane u kazneni prostor Španjolaca. u 45. minuti susreta. U 71. minuti vratar Danijel Subašić obranio je Ramosu kazneni udarac. Gol odluke postigao je Ivan Perišić u 87. minuti utakmice, nakon brze kontre Vatrenih po lijevoj strani napada i na dodavanje Kalinića.

Hrvatska je nakon večerašnjeg, posjednjeg kola, prva reprezentacija skupine D bez poraza i sa 7 osvojenih bodova, jedan više od Španjolske, a treća je, s tri boda,Turska koja je večeras pobijedila Slovačku  2:0.

Hrvatska će u nastavku natjecanja igrati već 25. lipnja u Lensu od 21 sat, a ime suparnika saznat će sutra.