Hrvatska nadigrala Alžir, predsjednik IHF-a Hassan Mustafa otvorio Svjetsko rukometno prvenstvo

| 2.8.2023. u 21:02h | Objavljeno u Sport

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina pobjedom je otvorila Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se do 13. ovoga mjeseca održava u Hrvatskoj. Osim u varaždinskoj Areni, prvenstvo se igra i u dvoranama u Koorivnici, Opatiji i Rijeci.

U dvorani na Dravi igraju se utakmice u skupinama A i B. Hrvatska je u skupini A gdje je večeras pobijedila Alžir, rezultatom 42:19, poluvrijeme 19:6. Najefikasniji na susretu bili su Tonči Ivanišević i Marko Tkalec s po 7 golova, a veliki doprinos pobjedi dao je i golman Tin Herceg, Varaždinac, donedavno igrač GRK Varaždina 1930.

U toj grupi Portugal je danas poslijepodne svladao Ruandu 50:24. U grupi B Slovenija je s 60:11 bila bolja od Novog Zelanda, a Mađarska je svladala Maroko 37:28.

Uoči utakmice Hrvatske i Alžira održana je svečanost otvaranja Svjetskog prvenstva, na kojoj su govorili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac i predsjednik Svjetske rukometne federacije Hassan Mustafa, koji je i otvorio natjecanje.