Hrvatska vaterpolska reprezentacija u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi

| 15.2.2024. u 16:45h | Objavljeno u Sport

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nakon peteraca pobijedila reprezentaciju Francuske rezultatom 6:5 i izborila finale na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

U regularnom dijelu utakmica je završila 11:11 (3:2, 3:3, 3:1, 2:5). Junak pobjede bio je vratar Mate Anić koji je obranio u šestoj seriji udarac francuskog igrača Khasza i samim time za plasman u finale.

Anića je izbornik stavio na gol uoči šeste serije, a do tada je branio kapetan Marko Bijač, koji je bio odličan tijekom susreta, ali nije uspio obraniti ni jedan peterac.

Trostruki strijelac za Hrvatsku bio je Loren Fatović s tri gola, po dva su dodali Jerko Marinić Kragić i Kostantin Harkov, dok je za Francusku tri gola postigao Alexandre Bouet, a po dva su dodali Thomas Vernoux, Romain Vernoux i Enzo Khasz.

U finalu Hrvatsku u subotu od 15 sati i 30 minuta čeka Italija, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Španjolske rezultatom 8:6.

Današnjom pobjedom Hrvatska zasigurno osvaja svoju 8. medalju na SP i drugu medalju na velikim prvenstvima u samo mjesec dana.