Hrvatska izgubila od Slovačke i ispala iz Prve divizije, ekipni turnir osvojile Rumunjke

| 21.7.2021. u 21:40h | Objavljeno u Sport

Juniorke Rumunjske pobjednice su ekipnog dijela natjecanja na europskom prvenstvu u stolnom tenisu koje se od 18. srpnja do 2. kolovoza održava u varaždinskoj Areni.

Rumunjke su u večerašnjem finalu bile bolje od Rusije 3:0 i zasluženo osvojile zlatnu medalju.  U meču za treće mjesto Francuskinje su bile bolje od Turske 3:1.

U meču za 15. mjesto i ostanak u prvoj diviziji hrvatske su stolnotenisačice su večeras izgubile od Slovačke 3:2 te će nakon ovog poraza opet kretati iz II. divizije. 

U sastavu hrvatske ženske juniorske reprezentacije su i tri varaždinske igračice Bruna Borovec, Ivona Štriga i Janja Matijašec.

Juniorke su u razigravanju od 9. do 16. mjesta poražene od Češke s 3:0, a nakon toga su u razigravanju od 13. do 16. mjesta svladane od Španjolske s 3:2.

Hrvatska muška juniorska reprezentacija je u borbi od 5. do 8. mjesta svladala Švedsku s 3:1 čime su na kraju osvojili peto mjesto. Malo je nedostajalo da hrvatska reprezentacija ulaskom među četiri najbolje ekipe osvoje najmanje brončanu medalju, ali Španjolska je slavila s 3:2.