Hrvatice slavile protiv Dankinja za prvu medalju u povijesti ženskog rukometa!

VV | 20.12.2020. u 17:00h | Objavljeno u Sport

Prije dvije godine, Hrvatska ženska seniorska reprezentacije je na Europskom prvenstvu bila posljednjeplasirana ekipa, 16. od 16. Samo dvije godina nakon toga, Hrvatska je na Europskom prvenstvu 2020. u Danskoj protiv domaćina Danske, trostrukog europskog prvaka, slavila u borbi za broncu i osvojila svoje prvo povijesno odličje na nekom velikom natjecanju. Hrvatska je slavila protiv Danske s 25:19.

Do slavlja su stigle odličnom obranom posebice u drugom poluvremenu gdje su Dankinjama dozvolile samo osam golova (11:11 na poluvremenu), a Hrvatske igračice su zabile čak 14 golova. Dankinje su u napadu zaustavile Ćamilu Mičijević i dozvolile joj samo tri gola, ali je zato uspješno prolazio napad preko pivota gdje su Katarina Ježić i Ana Debelić kombinirano zabile čak 9 golova, dok je na golu još jednom briljirala sjajna Tea Pijević koja je obranila 15 od 34 udarca na gol sa 44 postotnom uspješnošću.

- Bojao sam se da ćemo se kod rezultata 7:4 za Dankinje otvoriti jer je tako bilo i protiv Norvežanki i Francuskinja, ali smo uspjeli kod tog rezultata zaustaviti te njihove brze polukontre. Čak smo velik dio utakmice odigrali bez Ćamile što do sada nije bio slučaj. Izvanredna obrana, nisu nas probijale, Pijević je obranila 15 lopti, a dobre su bile i naše Međimurke Posavec na srednjem vanjskom, a Mamić na krilu. Velike čestitke jer je to veliki uspjeh, posebice nakon što smo na zadnja dva prvenstva bili posljednji, a sada su osvojili prvu medalju u povijesti - rekao je Vladimir Canjuga, trener Koke i bivši izbornik ženske reprezentacije koju je vodio od 2010. do 2014. godine.