HRVANJE Iva Gerić, Marta Besek i Mihael Bešenić u borbi za medalje na EP za seniore

Dražen Novosel/Martin Novosel | 18.4.2023. u 12:30h | Objavljeno u Sport

U zagrebačkoj Areni do 23. travnja održat će se Europsko prvenstvo u hrvanju. U sastavu muške reprezentacije bit će i jedan član varaždinske Vindije i to Mihael Bešenić, koji će braniti boje u kategoriji do 60 kilograma u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Dvadesetšestogodišnjem Bešeniću ovo će biti prvi nastup za seniorsku reprezentaciju i to odmah na europskoj smotri, a imat će konkurenciju od 22 hrvača.

Na EP prvo će na strunjaču izaći hrvači koji će se natjecati u slobodnom stilu, nakon njih za medalje će se boriti žene, a posljednji će se natjecati hrvači u grčko-rimskom stilu, tako da će Bešenić svoju prvu borbu imati u subotu, 22. travnja.

I dok se većina reprezentativaca prošlog tjedna pripremala u Poreču, Bešenić zbog poslovnih obaveza, nije mogao biti s njima, već se pripremao u dvorani matičnog kluba.

- Smatram da sam poprilično spreman i da se neću ozlijediti na Europskom prvenstvu te da bih svakome mogao konkurirati sa svojim znanjem, tehnikom i kondicijskom spremnošću. Jako sam ponosan na sebe i na svoj klub što sam pozvan u hrvatsku reprezentaciju i što ću imati prilike nastupiti na ovakvom natjecanju. Žao mi je zbog mog klupskog kolege Sandra Frankola koji je također dobio poziv u reprezentaciju, ali se zbog poslovnih i privatnih nije mogao odazvati - rekao je uvodno Bešenić i dodao - Bit će jako zanimljivih borbi, a vidjet ćemo kako će se ždrijeb posložiti. Čim sam dobio poziv u reprezentaciju meni je cilj bio da pokušam osvojiti medalju, a bilo bi lijepo da na startu za suparnika dobijem Španjolca, Izraelca ili Francuza, jer njih bih mogao pobijediti. Zapravo,vjerujem da mogu svakoga pobijediti, ali moramo uzeti u obzir da dolaze natjecatelji koji su po desetak godina u sastavu svojih reprezentacija i u trenažnom procesu te potpuno fokusirani na hrvanje i sa svojih 26 godina nalazim se među pet najstarijih boraca u kategoriji - zaključio je Bešenić.

U konkurenciji žena nastupit će i dvije članice Hrvačkog kluba Ludbreg i to Iva Gerić, koja će se natjecati u kategoriji do 65 kilograma i Marta Besek, koja će se hrvati u kategoriji do 76 kilograma.

- Teško je najavljivati nešto konkretno, kada ne znate s kime se borite, ali očekujem da ću dobro skinuti kilograme i da ću do svog nastupa ostati zdrava, da ću se na dan borbe probuditi u najboljem mogućem stanju i raspoložena za hrvanje. Meni bi to bilo sasvim dovoljno. Očekujem dobar odaziv publike, ali pokušavam se ne previše opterećivati s rezultatom- istaknula je Gerić, kojoj će ovo biti prvi nastup na seniorskom Europskom prvenstvu.

- Planiram ići iz borbe u borbu i vidjeti što će se dogoditi. Idem se odmah od prve borbe pohrvati najbolje što mogu i biti najspremnija što mogu biti. Nemam prevelika očekivanja na prvenstvu jer mi je će ovo biti prvo veliko seniorsko natjecanje. U Gospiću sam s ostalim djevojkama odradila pripreme najbolje što sam mogla - rekla je Besek.