Članovi HK Vindija na PH slobodnim načinom u Zagrebu

Hrvačima Vindije šest medalja na PH slobodnim načinom u Zagrebu

| 10.10.2018. u 10:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Saveza hrvačkih športova grada Zagreba, u ŠSD „Pešćenica“, održano je Prvenstvo Hrvatske za starije dječake u slobodnom načinu, starije djevojčice ( do 15 godina), juniore u slobodnom načinu i juniorke (do 20 godina) za 2018. godinu. Sudjelovalo je 146 mladih hrvača i hrvačica, među njima i 12 članova varaždinskog Hrvačkog kluba Vindija, koji su osvojili šest odličja.

Kod starijih dječaka Vindija je imala četiri predstavnika, a jedini osvajač odličja bio je Ivan Sambolec, koji je bio brončani, dok su David Slunjski, David Borović i Nino Gredičak ostali bez plasmana. Vindija je bila 15. među 17 klubova.

Među 44 juniora nastupilo je sedam članova Vindije. U kategoriji do 61 kilograma Marko Đigunović bio je treći, Nikša Makitan četvrti u kategoriji do 70 kilograma, dok je Marin Šimek u kategoriji do 79 kilograma ostao bez plasmana.

Sebastijan Petrač bio je treći u kategoriji do 86 kilograma, a Jan Siročić četvrti, Nikola Conar postao je prvak Hrvatske u kategoriji do 97 kilograma,a Petar Runac bio je brončani u kategoriji do 125 kilograma, dok je Vindija ekipno u juniorskoj konkurenciji bila treća u konkurenciji 14 klubova.

Kod starijih djevojčica Vindija je imala jednu predstavnicu i to Victoriu Vrdoljak, koja je postala prvakinja Hrvatske u kategoriji do 66 kilograma.