Ivan Bačani (lijevo) i Chris Benček osvajali su zlatna odličja za svoje klubove na Herkul Openu

Hrvači Vindije i Ludbrega osvojili medalje na međunarodnom Herkul Openu u Zagrebu

| 2.6.2019. u 19:06h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na velikom međunarodnom turniru "Herkul Open" za početnike, mlađe i starije dječaka te kadete, koji se, u organizaciji zagrebačkog Hrvačkog kluba "Herkul"održao u dvorani "Sutinska Vrela", nastupile su 322 hrvačice i hrvača,iz 44 kluba iz 8 država, među njima i članovi Hrvačkog kluba Ludbrega te varaždinskog Hrvačkog kluba Vindija.

Ludbreg su predstavljali Ivan Bačani, Donat Ledenko i Noa Čanaki, dok su Iva Gerić i Sandra Besek bile u sastavu ženske reprezentacije. Ivan Bačani osvojio je zlatnu medalju sa četiri pobjede bez izgubljenog boda, baš kao i Iva Gerić u svojoj kategoriji. Donat Ledenko pružio je odlične borbe i realno bi bilo da je osvojio barem broncu, ali na kraju se morao zadovoljiti petim mjestom uz dvije pobjede i dva poraza.

Slično je prošao i Noa Čanaki, koji je u borbi za broncu dobro stajao, da bi sredinom druge runde pomalo nesretno ostao u tuš poziciji iz koje se nije uspio izvući. Sandra Besek je, nakon poraza i pobjede, također imala priliku osvojiti broncu u meču protiv Mađarske predstavnice, ali nažalost nije uspjela. Ludbreški su hrvači osvojili dva zlata i tri peta mjesta.

Od sedam članova Vindije mlađi dječak Chris Benček je u kategoriji do 44 kilograma bio zlatni, a Ivan Bedeković kod kadeta do 80 kilograma uzeo je srebrnu medalju, dok je Leon Petrić izgubio borbu za treće mjesto kod starijih dječaka u kategoriji do 57 kilograma. Još su nastupili Mihael Pavić (30), Dorijan Panić (33), Gabrijel Novak (36) i Fran Kipa (49 kilograma), pod vodstvom trenera Andrije Barića.