Hrvač Ludbrega Florijan Varović brončani na Prvenstvu Hrvatske za kadete

| 27.2.2022. u 17:13h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je jučer održano Prvenstvo Hrvatske za kadete u hrvanju grčko-rimskim stilom. U dvorani na Pešćenici, okupilo se točno 100 mladih hrvača iz 21 hrvatskog kluba.

HK Ludbreg imao je jednog predstavnika, Florijana Varovića, koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 60 kilograma, koja je bila jedna od najbrojnijih i najkvalitetnijih kategorija na prvenstvu.

U prvom kolu rutinirano je pobijedio predstavnika zagrebačke Like, tehničkom superiornošću 8:0. U drugom kolu čekao ga je stari poznanik iz Slatine, koji je do ne tako davno bio veliki izazov za njega, no ovog puta nije bilo dvojbe oko pobjednika tako da je i taj meč završio u Florijanovu korist rezultatom 9:0.

U polufinalu protivnik je bio aktualni kadetski reprezentativac i nositelj medalje s prošlogodišnjeg Prvenstva Balkana Noa Ljubić, član zagrebačke Like. Tu je borbu Varović izgubio rezultatom 8:0, no dojam je daleko bolji od konačnog rezultata, iako treba reći da je Noa za sada na višem nivou te je i zasluženo postao državni prvak.

Nakon izgubljenog polufinala, Varoviću je preostala borba za broncu protiv hrvača Sesvetskog Kraljevca. Ludbreški hrvač nije protivniku dao previše šansi i uvjerljivim hrvanjem zasluženo je osvojio brončanu medalju.

- Možemo biti izuzetno zadovoljni rezultatom, a još više napretkom koji je evidentan kod Florijana, pogotovo u taktičko-tehničkom te psihofizičkom pogledu, a kako je on još iduće godine kadet, uz osiguranje kvalitetnih uvjeta za napredak, možemo se nadati iduće godine i ulasku u kadetsku reprezentaciju, a možda i nastupu na nekom velikom natjecanju - poručili su iz Hrvačkog kluba Ludbreg.