Predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić Foto: Dražen Novosel

Horvatić: Prije takvih mjera trebalo je sjesti i razgovarati, više od 5 tisuća nogometaša to zaslužuje

| 4.11.2020. u 10:02h | Objavljeno u Sport

Predsjednik varaždinskog Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić na svom je Facebook profilu reagirao na najnoviji prijedlog mjera Županijskog stožera civilne zaštite, koji su upućeni prema nacionalnom Stožeru civilne zaštite.

- Kao Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždinske županije izražavam veliko žaljenje da se veliki dio mjera odnosi na sportaše. Mislim da je prije takvih mjera trebalo sjesti i razgovarati. Preko 5 tisuća registriranih nogometašica i nogometaša u našoj županiji to zaslužuju...napisao je Horvatić na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, najnovijim prijedlogom mjera sportska natjecanja mogla bi se održavati samo bez gledatelja, a može biti nazočno najviše 50 osoba uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Predlaže se obustava sportskih natjecanja i organiziranih treninga u sportovima u kojima dolazi do fizičkog kontakta (nogomet, rukomet, košarka i sl.) izuzev za sportske ekipe koje nastupaju u medužupanijskom ili višem stupnju natjecanja Isto tako predlaže se obustava korištenja sportskih terena, sportskih centara i rekreacijskih centara za sportove i sportske aktivnosti u kojima dolazi do fizičkog kontakta (nogomet, rukomet, košarka i sl.) izuzev za sportske ekipe koje nastupaju u medužupanijskom ili višem stupnju natjecanja.