Zlatko Dalić i Nenad Horvatić nakon pobjede nad Ukrajinom

Horvatić: Vjerujem da će Dalić voditi reprezentaciju i u dodatnim kvalifikacijama te na SP u Rusiji

| 10.10.2017. u 12:51h | Objavljeno u Sport

O daljnoj sudbini Zlatka Dalića, varaždinskog trenera, koji je preuzeo funkciju izbornika hrvatske nogometne reprezentacije i s njom uspješno odradio sinoćnji posljednji kvalifikacijski susret u Ukrajini, raspravljat će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, nakon čega će biti poznato hoće li Dalić voditi Vatrene i u dodatna dva kvalifikacijska susreta za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., te biti s nacionalnom vrstom, u slučaju plasmana, na toj smotri.

Predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić, kao dosadašnji član IO koji je stavio svoj mandat u mirovanje, a trenutačno član peteročlanog Savjeta IO HNS-a, smatra da Dalić zaslužuje ostanak na klupi Vatrenih.

- Kao prvo želim zahvaliti Zlatku Daliću, što je u teškoj situaciji prihvatio vođenje hrvatske reprezentacije, u ključnoj utakmici kvalifikacija za SP u Rusiji. Poziv je prihvatio bez da je postavljao bilo kakve uvjete već je samo rekao da ima volju i želju i da želi pomoći svojoj Hrvatskoj. Imao sam priliku biti s reprezentacijom 72 sata i vidjeti koliko se Dalić posvetio svom poslu. Odluka da se Daliću pruži prilika vratila nam se kroz sjajan rezultat - rekao je uvodno Horvatić.

- Moj osobni stav je, a s obzirom da sam u zrakoplovu bio i s ostalim članovima Izvršnog odbora HNS-a,vjerujem da i oni slično razmišljaju, da ni jednog trenutka ne bi trebalo doći u pitanje da li bi Zlatko Dalić trebao voditi reprezentaciju i u dvije dodatne kvalifikacijske utakmice. Naravno, postoji procedura oko imenovanja izbornika, o kojem odlučuje Izvršni odbor Hrvatskog nogometnig saveza, ali ne vidim ni jednog razloga zbog kojeg Dalić ne bi bio i dalje izbornik. Vjerujem da će Dalić biti izbornik koji će nas voditi u dodatnim kvalifikacijama, a nadam se da ćemo nakon toga s Dalićem sjesti i, gotovo sam siguran, razgovarati o projektu Rusija, ali i o kvalifikacijama za sljedeće Europsko prvenstvo - zaključio je Horvatić, napomenuvši da će se sjednica Izvršnog odbora HNS-a održati u vrlo kratkom roku.