Hoće li treći ovosezonski susret sa Slaven Belupom biti sretan za varaždinsku momčad?

| 27.1.2023. u 09:13h | Objavljeno u Sport

U SuperSport HNL na rasporedu su utakmice 19. kola, a kolo će otvoriti današnji susret između Varaždina i Slaven Belupa, koji će se od 17 sati igrati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Današnjom utakmicom, koja je susjedski derbi, počinje treći krug prvenstva, a varaždinska momčad ugostit će sastav koji im nimalo ne leži.

- Prve dvije utakmice u ovom prvenstvu pokazale su da je Slaven Belupo možda i najteži protivnik za nas jer izgubili smo obje utakmice a pri tome im nismo postigli gol, tako da je kod nas velika motivacija da to promijenimo. Naša prva dva susreta, kao i prvo kolo nastavka prvenstva pokazali su da je konkurencija izjednačena i teško je svima igrati po teškim terenima,a vjerujem i želja nam je da rastemo iz utakmice u utakmicu - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

U konkurenciju za sastav vraća se Lamine Ba,a i svi ostali koji su bili u kadru za nadmetanje s Lokomotivom bit će na raspolaganju za današnji susret.

Nije nikakvo čudo da je Slaven Belupo na četvrtom mjestu jer imaju iskusnu ekipu i odličnog trenera, napominje Kovačević.0

- Znamo kakav nas suparnik čeka, Slaven igra na jedan, mi na drugi način, kod njih je puno iskusnih igrača koji dugo godina igraju prvu ligu, najčvršća su ekipa, znaju igrati na rezultat i zato jesu na četvrtoj poziciji, ali mi smo odmah do njih. Uvijek je motivirajuće igrati protiv susjeda,u zadnje vrijeme puno više uspjeha ima Slaven Belupo,ali je vrijeme da se to prekine. Želja je mene i mojih igrača da pobijedimo Slaven Belupo - zaključio je Kovačević.

Susret će suditi Jakov Totlić iz Hrvaca, pomagat će mu Goran Perica iz Šibenika i Vice Vidović iz Splita, dok će četvrti sudac biti Patrik Kolarić iz Čakovca. VAR sudac bit će Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistirat će mu Vedran Đurak iz Svetog Ivana Zeline.