Nenad Horvatić (lijevo) i Damir Vrbanović Foto: Martin Novosel

HNS potpisao ugovor sa ŽNS-om Varaždin o domaćinstvu UEFA U-17 Elitnog kola u Ludbregu

| 14.2.2018. u 18:26h | Objavljeno u Sport

Danas se u prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina potpisao ugovor o poslovnoj suradnji odigravanja kvalifikacijskih utakmica UEFA U-17 Elite kola koje se održava od 9. do 15. ožujka u Ludbregu i Nedelišću. Ugovor o poslovnoj suradnji potpisali su Damir Vrbanović u ime organizatora HNS-a te predsjednik ŽNS-a Varaždina Nenad Horvatić i tajnik NK Podravine Vitomir Namjesnik.

- Zadovoljstvo nam je i veselje doći u Varaždin i biti sa dragim sportskim prijateljima. Zahvaljujem se savezu i predsjedniku na svemu što su do sada napravili za HNS u smislu organizacije natjecanja. HNS je baš u nekim trenucima kada je varaždinski nogomet bio u ozbiljnim poteškoćama zbog nogometnog kluba, otvoreno dao potporu sa željom da se što prije vrati nogomet na velika vrata što smo neposrednim djelovanjem i konkretnim akcijama pokazali - rekao je izvršni predsjednik HNS-a Vrbanović.

- Ovo nam nije dano samo na povjerenje. Znate da je nogometni savez Varaždinske županije bio domaćin triju utakmica četvrtfinala, polufinala i finala Europskog prvenstva za U-17 reprezentacije, ali i finale Hrvatskog kupa. NK Podravina je također bila domaćin finalu Kupa za juniore, kadete i pionire. To znači da je HNS prepoznao da smo sposobni biti domaćin ovakvim utakmicama i sigurno je da će se ovakva suradnja nastaviti i u budućnosti - rekao je Horvatić.

UEFA U-17 Elitno kolo je kvalifikacijski turnir drugog kruaga za Europsko prvenstvo u Engleskoj od 4. do 20. svibnja, a mladi Vatreni će snage odmjeriti s vršnjacima iz Belgije, Švedske i Cipra. Turnir Skupine 2 igrat će se u Ludbregu i Nedelišću, a stadion NK Podravine u Ludbregu će ugostiti tri susreta. Prvi susret će se odigrati 9. ožujka između Hrvatske i Švedske, drugi susret 12. ožujka između Belgije i Švedske te 15. ožujka između Hrvatske i Belgije.

Plasman na završni turnir izborit će osam pobjednika skupina Elitnog kola te sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.

_DSC3481.jpg


_DSC3493.jpg

_DSC3514.jpg

_DSC3489.jpg