Helena Dretar Karić odigrala kvalitetan turnir u Laškom i postigla zapažene rezultate

| 29.5.2024. u 09:08h | Objavljeno u Sport

Stolnoteniska paraolimpijka Helena Dretar Karić odigrala je kvalitetan turnir u Laškom u Sloveniji i postigla zapažene rezultate u tri discipline: pojedinačno, u parovima i u mješovitim parovima.

U grupnoj fazi pojedinačnog turnira poražena je od trenutno prvoplasirane igračice svijeta, Koreanke Yoon Jiyu da bi nakon toga pobijedila Talijanku Brunelli (3:1 u setovima) i Koreanku Lee Mi Gyu (3:2 u setovima) koja trenutno drži 5. mjesto na svjetskoj rang ljestvici. Helena Dretar Karić trenutno se nalazi na 14. mjestu svjetske i 7. mjestu europske rang ljestvice u svojoj kategoriji.

Nakon ove dvije pobjede Helena se plasirala u polufinale turnira gdje je izgubila od svoje dugogodišnje partnerice u igri parova Anđele Mužinić Vincetić.

Samim time Dretar Karić je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila brončanu medalju što je veliki uspjeh i rezultatska potvrda da se forma podiže kako se bliži najvažnije ovogodišnje natjecanje – Paraolimpijske igre u Parizu od 28. kolovoza do 8. rujna.

U disciplini parova Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić odigrale su odličan turnir osvojivši brončanu medalju. U skupini su redom pobjeđivale slovenski par Meglić – Dolinar (3-0), Koreanke Moon i Jung (3-2) i korejsko-čileanski par Lee-Leoneli (3-1).

U polufinalu su izgubile u vrlo neizvjesnom meču, u kojem su imale i meč loptu, od Turkinja Oluk i Altintas rezultatom 2-3. No, bez obzira na poraz, Helena i Anđela ponovo su dokazale da imaju kvalitetu za sâm svjetski vrh i u tom smislu je cilj osvojiti medalju na predstojećim paraolimpijskim igrama.

U konkurenciji mješovitih parova igrala je s Ukrajincem Vasylijem Petrunivom s kojim je u prvom meču skupine poražena 0-3 od korejskog mješovitog para Kim-Joon.

Nakon toga, Helena i Vasyl pobijedili su 3-0 australsko-austrijsku kombinaciju Di Torro-Graf i vrlo jaki francuski mješoviti par Lamirault-Saint Pierre rezultatom 3-1.

Za kraj su poraženi u četvrtfinalu od srpskog mješovitog para Čirić – Perić Ranković rezultatom 1-3, međutim ukupan dojam je i više nego pozitivan.

Helena Dretar Karić je i u ovoj disciplini dokazala da može pružiti kvalitetne partije u paru protiv daleko uigranijih protivnika.  S puno optimizma priprema se za nadolazeće paraolimpijske igre u Parizu na kojima će zasigurno pokazati odličnu izvedbu.