Hana Valjak pobijedila u kajaku jednosjedu na Prvenstvu Hrvatske u spust sprintu za sve kategorije

| 3.9.2023. u 12:17h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na dvodnevnom Prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore koje se održalo na rijeci Uni u Hrvatskoj Kostajnici.

Nastupilo je 70 posada iz hrvatskih klubova, a prvog dana natjecanja održano je natjecanje u slalomu za kadete.

U slalomu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Marin Bjeliš bio je 5, Neo Vugrek 6, Matija Novak 8, a Borna Valjak 14. Kod kadetkinja u K-1 Hana Valjak plasirala se na 2. mjesto. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 kadeti Neo Vugrek, Matija Novak i Marin Bjeliš bili su drugi.

U subotu je održano Prvenstvo Hrvatske u spust sprintu za sve kategorije. Kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Marin Bjeliš bio je 5, Neo Vugrek 6, Domagoj Cerovečki 8, Matija Novak 10, Borna Valjak 11, a Domagoj Kracik 17. Kod kadetkinja Hana Valjak pobijedila je u kajaku jednosjedu.

U kajaku kod seniora Damian Kukec bio je 5., a Dušan Brkušanin plasirao se na 11. mjesto. U kanu jednosjedu kod seniora (C-1) na drugo mjesto plasirao se Danijel Mijatović, Robert Rauš bio je 5, Davorin Šestanj 8, a Ervin Mijatović 9. U kanu dvosjedu (C-2) pobijedili su Robert Rauš i Davorin Šestanj.

U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 kod kadeta pobijedili su Neo Vugrek, Matija Novak i Marin Bjeliš, a seniori Damian Kukec, Dušan Brkušanin i Robert Rauš bili su treći.

U kanu jednosjedu ekipa 3xC1 seniori u sastavu Danijel Mijatović, Robert Rauš i Davorin Šestanj bila je druga.