Varteks, koji još nije počeo pripreme za nastavak sezone u Trećoj HNL Istok, danas je bio gost na Poljudu

Hajduk u prijateljsko humanitarnom susretu na Poljudu pobijedio Varteks

| 14.1.2018. u 15:11h | Objavljeno u Sport

U prijateljskoj humanitarnoj utakmici danas su poslijepodne na stadionu na Poljudu, pred oko 5 000 gledatelja, nogometaši Hajduka, koji su u pripremama za nastavak sezone u Prvoj HNL, pobijedili trećeligaša Varteksa rezultatom 5:0, poluvrijeme 3:0.

Strijelci za Hajduk bili su Ismajli u 25.,Said u 40., Almeida u 45., te Franko Kovačević u 47. i 49. minuti. U 32. minuti vratar Posavec obranio je kazneni udarac Almeidi.

Ovaj je susret odigran u sklopu višegodišnje sportsko-poslovne suradnja Varteksa s Hajdukom, koja je službeno potpisana u ljeto prošle godine, no prijateljstvo je počelo u studenom 2014. godine, koji je ostao upamćen kao mjesec "neodigranog derbija".

Tada su igrači Varteksa, u posljednjoj jesenskoj utakmici Prve Županijske nogometne lige protiv Obreša, istrčali na teren u majicama podrške za HNK Hajduk Split, koji je zbog "crnih lista", napravljenih za njihove navijače, odbio nastupiti na Maksimiru.

Prvi prijateljski susret između Varteksa i Hajduka odigran je u Jalkovcu 17. svibnja 2015. godine, a tada je splitski klub slavio 4:0.

Označeno u