Grad Varaždin domaćin Svjetskog prvenstva u disc golfu

Varaždinske vijesti | 17.8.2022. u 09:30h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Po prvi puta Hrvatska je domaćin Svjetskog prvenstva u disc golfu, a Gradu Varaždinu pripala je čast da ugosti 25 reprezentacija iz cijelog svijeta (Australija, Austrija, Kanada, Finska, Estonija, Španjolska, Slovačka, Češka, Njemačka, SAD, Francuska, Velika Britanija, Nizozemska, Litva, Latvija, Švicarska, Slovenija, Srbija, Kolumbija, Ukrajina, Italija, Irska, Portugal, Mađarska i Hrvatska kao domaćin).

Disc golf je sport tradicije duge gotovo 50 godina, a najpopularniji je u SAD-u te zemljama zapadne Europe, a među njima posebice na području Skandinavije.

U navedenim zemljama svake godine otvara se velik broj novih terena na parkovnim površinama u i oko gradova, a vrlo često postavljaju se i u sklopu studentskih kampusa te tako postaju svakodnevna navika i rekreacija za sve dobne skupine i raznolike profile ljudi. Sam sport je vrlo sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači bacaju posebno dizajnirane leteće diskove te njima trebaju pogoditi disc golf koš.

Svjetsko prvenstvo u Varaždinu održava se od 13. do 21. kolovoza 2022. godine te na njemu sudjeluje više od 200 natjecatelja iz cijeloga svijeta.

Organizator prvenstva u Varaždinu je Disc golf klub Lagoda na čelu s predsjednikom Dinkom Šimencom. Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković sudjelovao je jučerna otvorenju Svjetskog prvenstva u dvorištu Vile Bedeković.

Čestitam organizatorima koji su odradili izvrstan posao i doveli Svjetsko prvenstvo u disc golfu upravo u Varaždin. Svim sudionicima želim ugodan boravak u Varaždinu, puno uspjeha u natjecanju i pozivam ih da se priključe u slobodno vrijeme i Špancirfestu koji započinje 19. kolovoza te vide i kreativnu, zabavnu stranu Varaždina.“- naglasio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Natjecanja u disc golfu odvijaju se na području dravske šume uz Arenu Varaždin-gradsku sportsku dvoranu i na nasipu uz rijeku Dravu svaki dan do 21. kolovoza 2022. godine u vremenu od 8.00 sati do 18.00 sati te Grad Varaždin poziva sve Varaždinke i Varaždince kao i sve zainteresirane da posjete dravsku šumu i u opuštenoj, sportskoj atmosferi uživaju u ovom zanimljivom, timskom sportu i rekreaciji.

Hrvatsku na ovom natjecanu predstavlja nacionalna reprezentacija u sastavu Ana Gorički, Danica Pajtak, Ira Molnar Gorički, Aki Vucković, Aleksandar Sudžuković, Marko Marčec, Mario Mesarić, Nino Đurak, Radule Mikić, Tomislav Gorički i Vjeran Tuhtan.