Golovima Postonjskog i Šege Varaždin pobijedio Sesvete 2:1 i preuzeo prvo mjesto na tablici Druge HNL Foto: Krešimir Đurić

Golovima Postonjskog i Šege Varaždin pobijedio Sesvete 2:1 i preuzeo prvo mjesto na tablici Druge HNL

| 20.11.2021. u 18:54h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj utakmice, šesta pobjeda momčadi Varaždina ovog prvenstva, koji s večerašnja tri boda preuzima prvo mjesto na tablici Druge HNL.

Igrat će se još najmanje četiri minute sudačke nadoknade vremena.

GOOOL Varaždin je došao u vodstvo 2:1, golom Šege koji je iskoristio grešku obrane Sesveta, uzeo loptu na sredini terena gostiju i sjurio se prema golu gostiju te prebacio golmana Klemenčića za veliko slavlje na tribinama i na terenu.

U 86. minuti dvije izmjene kod Varaždina, igru su napustili Herrera i Mekić, a ušli Pellumbi i Vugrinec.

U 85. minuti na dodavanje Šege Domjanić puca sa oko 15 metara lijevo pored gola.

U 83. minuti izmjena kod Sesveta, teren je napustio Mijić, a ušao Marijanović.

U 81. minuti opomenut je igrač Sesveta Nino Stojanović.

U 77. minuti Sesvete je prijetilo iz slobodnog udarca desni iskosa s oko 25 metara, no udarac Vujanića uhvatio je golman Sentić.

U 74. minuti izmjena kod Sesveta, u igru je ušao Stojanović.

U 74. minuti Mateo Topić se na 17 metara od gola oslobodio pratnje i pucao, ali preko gola.

U 71. minuti zbog ozljede teren je napustio Tonio Teklić, a ušao je Mateo Topić.

U 69. minuti brzi napda Sesveta po desnoj strani, ubačaj u kazneni prostor, Koarić u posljednji trenutak loptu izbacuje u korner.

U 68. minuti i Kovačević se odlučio na prve izmjene, teren su napustili Grgec i Vuk, a ušli su Lusavec i Domjanić.

U 64. minuti izmjena kod gostiju, igru je napustio Mijatović, a ušao je Sunagić.

U 64. minuti odlično proigravanje Teklića za šego na desetak metara od gola, Šego loptu šalje dalje od gola Sesveta.

U 61. minuti udarac Domagoja Muića s oko 20 metara Sentić bez problema brani.

U 59. minuti opomenut je Michele Šego.

GOOOL Igrala se 57. minuta kada je bio slobodan udarac za Varaždin, 35 metara od gola gostiju, kod aut linije uz zapadnu tribinu. Loptu je uzeo Postonjski i kada su svi očekivali ubačaj u kazneni prostor Postonjski je loptom pogodio lijevu vratnicu gola Klemenčića,od koje je lopta završila u mreži za zasluženih 1:1.

U 52. minuti opomenut je Gavrić zbog prekršaja nad Teklićem.

Varaždin je puno agresivnije krenuo u nastavak susreta.

Počelo je drugo poluvrijeme, s dvije izmjene kod gostiju. Igru su napustili vratar Faris Krkalić i Caliz Danovis Martinez, a ušli su Roko Klemenčić i Ivan Crnov.

Završilo je prvo poluvrijeme, Sesvete ima prednost od 1:0, golom Patrika Mijića, u završnici prvog dijela, iako je Varaždin imao dominaciju i više prilika, ali ih nije realizirao, dok je Sesvete jedan od svojih rijetkih napada okrunio golom.

Igrala se druga minuta sudačke nadoknade kada je išao napad Sesveta s tri igrača, lopta je došla do Patrika Mijića, koji je sa 17 metara po sredini uputio snažan udarac prema golu Varaždina. Lopta je od grede završila u mreži Varaždina za vodstvo Sesveta 1:0.

Igrat će se još najmanje tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 40. minuti opomenut je Herrera zbog prekršaja na vrataru Sesveta Farisu Krkaliću.

U 36. minuti Herrera je uzeo loptu igraču Sesvetama u lijevoj strani kaznenog prostora i stvorio si priliku koju je propustio jer je previše čekao i obrana Sesveta blokirala je njegov pokušaj.

U 35. minuti opomenut je Mijatović zbig prekršaja na Postonjskom na sredini terena koje pripada Sesvetama.

U 33. minuti Postonjski snažnim udarcem s oko 25 metara pogađa gredu gola gostiju, od grede lopa se odbija u leđa vratara Krkalića koji je ležao na travi i završava u korneru.

Nakon prekršaja malo se zakuhalo u kaznenom prostoru Sesveta, a na kraju su opomenuti Teklić i vratar Krkalić.

U 20. minuti zbog vraćanja lopte igrača Sesveta prema golmanu, koji je uhvatio loptu, indirektan udarac za Varaždin na petercu. Postonjski je pucao, ali je lopta pogodila igrače Sesveta, koji su stajali na gol liniji. Nakon toga lopta je u gužvi došla do Teklića, koji ju je ubacio u mrežu ali je sudac svirao prekršaj na golmanu gostiju.

U 18. minuti ponovno akcija Varaždina po lijevoj strani, loptu po zemlji uputio je Mekić, lopta je na 8 metara od gola došla do Herrere koji je pucao, ali pored gola.

U 15. minuti odbijenu loptu od obrane Sesveta Grgec sa 18 metara udarcem od prve šalje loptu preko gola.

U 10. minuti opomena gostujućem Martinezu zbog napucavanja lopte nakon sučevog zvižduka.

U 3. minuti dobra akcija Varaždina, s lijeve strane povratna lopta u kaznenini prostor Sesveta, gdje ju je dočekao Teklić i s 10-tak metara pucao, ali preko gola.

Sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a pomažu mu Diego Biljuh iz Marčana i Ivan Jakičić iz Poreča, dok je četvrti sudac Mateo Čalić iz Marčana.

Sesvete su, u bijelim majicama i crvenim gaćicama, susret započele sa sastavom: Krkalić, Oreč, Rubić, Gefaiti, Mijatović, Mihaljević, Vujanić, Gavrić, Muić, Martinez i Mijić.

Varaždin je, u plavim dresovima, utakmicu počeo u sastavu: Sentić, Grgec, Karabatić, Herrera, Postonjski, Teklić, Šego, Vuk, Kolarić, Mekić i Senić. Na klupi su Zelenika, Pellumbi, Crnčec,Lusavec, Igrec, Vugrinec, Topić, Horvat i Domjanić.

U momčadi Varaždina od prve je minute Igor Postonjski, a i dalje nema ozlijeđenog Posavca, dok je Lusavec na klupi za pričuve.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 17 sati je počela utakmica 13. kola Druge HNL između Varaždina i Sesveta.