ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Golom Bohara u 59. minuti Osijek pobijedio Varaždin 1:0, golu kumovao Stolnik

| 5.12.2020. u 16:53h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Osijek je pobijedio 1:0, golom Bohara u 59. minuti. Varaždin je na žalost skupo koštala jedna oduzeta lopta kapetanu Marku Stolniku. Poigravanje obrane Varaždinaca na desnoj strani kaznio je Mierez, koji je uzeo loptu kapetanu Varaždina Marku Stolniku, koji se odlučio na dribling,a što se pokazalo lošim potezom.Mierez se sjurio po lijevoj strani i u kaznenom prostoru Varaždina odigrao za Bohara, koji je iz blizine, bez većih poteškoća, pogodio pogodio mrežu nemoćnog golmana Horkaša. Osijek se trebao dobro pomučiti da dođe do pobjede u današnjem susretu, što je slaba utjeha za Varaždin, koji je pretrpio deveti prvenstveni poraz, a u slijedećem kolu u subotu će na svom stadionu ugostiti Hajduk.

Varaždin traži izjednačenje, ali bez opasnosti po gol Ivušića.

Još dvije minute do kraja susreta.

U 92. minuti opomena za Ivušića zbog odugovlačenja igre.

Izmjena kod Osijeka umjesto Bočkaja u igri je Ndockyt.

Igra se 5 minuta sudačke nadoknade.

Opet prekid jer leži na tlu Bočkaj.

U 90. minuti opomena Daničiću zbog prekršaja nad Bočkajom.

U 89. minuti velika prilika za Bohara koji je s 3 metra lijevo iskosa promašio prazan gol, nakon dodavanja Pilja.

U 86. smo minuti, prekid je jer se ukazuje pomoć domaćem golmanu Ivušiću nakon duela s Pellumbijem.

U 84. minuti još jedna izmjena kod Varaždina igru je napustio Grgec, a ušao napadač Petrović. Pokušat će Varaždin, koji danas nije nadigran, u završnici doći do boda.

U 83. minuti korner za Osijek s desne strane, Bočkaj ga je izveo u ruke Horkaša.

Toplak pozvao i Bornu Petrovića da se pripremi za ulazak u igru, u tijeku jhe 83. minuta.

U 80. minuti tri izmjene kod Varaždina, teren su napustili Senić, Posavec i Petković, a ušli Drožđek, Delić i Skorup.

U tijeku je 78. minuta bit će navodno tri izmjene kod Varaždina.Spremaju se Drožđek, Delić i Skorup.

U 70. minuti opomena Đuraseku zbog prekršaja nad Silvom koji je po desnoj strani bio u napadu, a zaustavljen je na polovici terena Varaždina. Slobodan udarac za Osijek s desne strane loptu je ubacio Bočkaj u ruke Horkaša.

U 68. minuti prva izmjena na susretu i to kod Osijeka, umjesto Lope u igri je Vuković.

U 66. minuti opomena Grgecu zbog prekršaja nad Lopom na sredini terena Varaždina.

U 64. minuti kormer za Varaždin se lijeve strane,još jedan korner.

U 59. minuti Osijeka je golom Bohara poveo 1:0. Poigravanje obrane Varaždinaca na desnoj strani kaznio je Mierez koji je uzeo loptu kapetanu Varaždina Stolniku, sjurio se po lijevoj strani i u kaznenom prostoru odigrao za Bohara, koji je iz blizine bez većih problema pogodio mrežu nemoćnog Horkaša. Velika greška kapetana Varaždina kojemu je uzeo loptu Mierez.

U 57. minuti pucao je prema goilu Žaper s dvadesetak metara, lopta je dirala nekoga od Varaždinaca i bit će kormer je za domaće s lijeve strane, nakon kojeg nema opasnosti po gol Horkaša.

U 54. minuti udarac iz kuta za Varaždin s lijeve strane izborio Petković. Izveo ga je Petković, kratko kobinirao, i ponovno ubacio ali je lopta otišla u gol aut.

U 53. minuti Bohar je pusao s oko 14 metara po zemlji Horkaš je uhvatio loptu.

Kao i na početku susreta Osijek ima više loptu u nogama i ide prema golu Varaždina ali gosti i dalje drže 0:0.

U 51. minuti udarac Bočkaja s dvadesetak metara s desne strane, blok Đuraseka, korner za Osijek s lijeve strane. Ništa od kornera.

U 49.minuti Posavec je odigrao u lijevu stranu za Daničića ovaj je bio sam i odlučio se na centaršut ali točno u ruke Ivušića. Bilo je i boljih rješenja za Varaždin.

U 47. minuti nakon ubačaja Bočkaja s desne strane pred golom Varaždina skočio je Mierez i pucao glavom u dobro postavljenog Horkaša. Ostaje 0:0.

Počelo je drugo poluvrijeme susreta u Gradskom vrtu, nema promjena u momčadima u odnosu na početak susreta. I dalje je rezultat 0:0.

Kraj prvog dijela bez sučeve nadoknade vremena, nakon prvog dijela Varaždin ima 0:0 kod Osijeka. U prvih 45 minuta bilo je 5:6 u udarcima prema golu, pri čemu je svaka momčad uputila po jedan udarac u okvir gola. U kornerima je bilo 2:3, u prekršajima 6:6, u žutim kartonima 1:1, a u posjedu lopte 58:42 posto.

U 44. minuti opomena Škoriću zbog prekršaja nad Obregonom u desnoj strani napada Varaždina. Daničić je izveo slobodan udarac, lopta završila u rukama Ivušića.

U 40. minuti lijepa akcija Varaždina, Daničić je ubacio loptu s lijeve strane na 5 metara od gola domaćina dočekao ju je Posavec i pucao glavom preslabo za vratara Osijeka.

U 38. minuti Mierez je pored dva igrača Varaždina pucao s oko 13 metara, lopta je išla visoko preko gola Horkaša.

U 36. minuti Petković je izborio korner s lijeve strane, kojeg je i sam izveo. Škorić izbio loptu iz kaznenog prostora.

U 34. minuti korner za Osijek s desne strane, Obregon je loptu glavom izbio iz kaznenog prostora.

U 32. minuti udarac s oko 25 metara isprobao je Đurasek lopta je otišla metar pored desne vratnice gola Osijeka u gol aut.

U 30. minuti dobra situacija za Osijek, Žaper je s 13 metara jednu odbijenu loptu po zemlji poslao u lijevu stranu gola Varaždina, ali je vratar Horkaš uhvatio njegovu loptu. Prvi udarac u okvir gola na današnjem susretu.

U 29. minuti drugi korner za Varaždin s desne strane. Izveo ga je Daničić, ubacio loptu u kazneni prostor Osijeka, domaćin se obranio.

U tijeku je 27. minuta prekid je zbog ozljede Lope koji je ostao ležatiu na travi nakon što ga je rukom po licu zahvatio Senić Opomena Seniću zbog tog prekršaja.

U tijeku je 21. minuta na stadionu u Gradskom vrtu mreže i dalje miruju. Varaždin se oslobodio početnog pritiska Osijeka.

U 16. minuti Varaždin je zaprijetio kontrom nakon što je Lopa izgubio loptu na sredini terena, u udarac Posavca ušao je Škorić, korner za Varaždin ostaje neiskorišten. Obrana Osijeka blokirala je nakon kornera gostiju s desne strane dva udarca varaždinskih igrača prema svom golu.

U 14. minuti prvi korner na utakmici za Osijek s lijeve strane, lopta ubačena od Bohara srećom je prošla kroz peterac Varaždina, za malo je kratak bio kapetan Škorić. Sreća za Varaždin.

U 13. minuti usmena opomena Daničiću zbog prekršaja nad Bočkajem kod istočne tribine u aut liniju.

U 11. minuti udarac Žapera s oko 18 metara, lopta otišla u gol aut, daleko od lijeve vratnice gola Horkaša.

U tijeku je 10 minuta i dalje Osijek ima više loptu u nogama i ide prema golu gostiju, svi igrači Varaždina su iza lopte osim Obregona, koji je oko centra.

U 3. minuti udarac Silve s oko 18 metara otišlo je pored desne vratnice gola Horkaša.

Od prve minute Osijek je pritisnuo prema golu Varaždina.

Utakmica je počela minutom šutnje u spomen na Dan obrane grada Osijeka.

Sudac je Goran Pečarić iz Zagreba, pomoćnici su mu Bojan Zebenica iz Velike Gorice i Jerko Crnčić iz Vrbovca, dok je četvrti sudac Tomislav Bionda iz zaprešića. VAR sudac je Marko Matoc iz Zaprešića, a njegov asistent Igor Krmar iz Zagreba.

Trener Varaždina Samir Toplak za današnji susret ne može računati na sve igrače, zbog ozljeda su otpali Urata i Peco, a zbog trri žuta kartona Benko. Varaždin u narančastim dresovima je utakmicu počeo u sastavu Horkaš, Grgec, Stolnik, Pelumbi, Tkalčić, Daničić, Posavec, Đurasek, Senić, Petković, Obregon.Trener Osijeka Nenad Bjelica odlučio se za slijedećih 11:Ivušić, Silva, Škorić, Majstorović,Jurčević,  Lopa, Pilj, Žaper. Bočkaj, Bohar i Mierez. Osijek je u bijelo plavim dresovima.

Na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku, po sunčanom vremenu i uz temperaturu zraka od 12 celzijevih stupnjeva, počeo je susret 14. kola HT Prve hrvatske nogometne lige između trenutno vodeće momčad prvenstva Osijeka i devetoplasiranog Varaždina.