ilustracija Foto: HNK Šibenik

Golom Benka u 89. minuti Varaždin pobijedio Šibenik na Šubićevcu

| 22.8.2020. u 21:55h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj utakmice, pobjeda Varaždina u Šibeniku golom Leona Benka u 89. minuti susreta. Varaždin je imao 13 udaraca prema golu, od kojih 6 u okvir gola, a Šibenik 9 udaraca od kojih 3 u okvir gola. U kornerima je bilo 9:7 za domaćina, a posjed lopte bio je na strani Varaždina 55:45 posto. U 3. kolu Varaždin če u nedjelju na Gradskom stadionu u Varaždinu ugostiti Lokomotivu.

Kod Šibenika igru je napustio Ampem a ušao Laća.

Igra se još tri inute sudačke nadoknade,

Opomena Benku u 90. minuti.

GOOOOL Benko golom u 89. minuti dovodi Varaždin u vodstvo od 1:0. Akcija Varaždina je išla po desnoj strani lopta je na 15 metara od gola došla do Rodina koji ju je propustio za Benka a ovaj je snažnim udarcem pogodio lijevu stranu gola Labrovvića za vodstvo Varaždina od 1:0.

u 88. minuti opomena za Ampema zbiog prekršaja nad Kolarićem.

U 88. minuti umjesto Obregona u igri je Benko, a kod domaćina umjesto Raka u igri je Kvesić.

U 87. minuti opomena za Stolnika.

U 84. minuti Španja je zbog prekršaja nad Obregonom na sredini terena dobio drugi žuti, automatski crveni karton. Posljednjih pet minuta Šibenik ima igrača manje na terenu.

U 78. minuti zbog držanja Petkovića opomenut je Bulat.

U 78. minuti umjesto Senića u igru je ušao Grgec.

U 75. minuti Rodin je izgubio loptu pred svojim golom, uslijedio je ubačaj u srce kaznenog prostora Varaždina, gdje je Rak pred golom Zelenike promašio loptu.

U 74. minuti udarac s oko 25 metara po sredini gola uputio je Senić, u ruke Labrovića.

U 71. minuti Zelenika brani udarac Ampema iz voleja nakon ubačaja s lijeve strane.

U 70. minuti nakon dobre akcije Varaždina s oko 25 metara pucao je Kolarić, ali nije bilo preciznosti. Posjed lopte je i dalje 55:45 za Varaždin.

U 65. minuti zbog prekršaja nad Senićem požutio je Španja.

U 64. minuti prva izmjena kod Šibenika umjesto Sahitija u igru je ušao Jurić, a kod Varaždina druga izmjena, jer je igru napustio Mehdikhani, a ušao Petković.

U 64. minuti nakon ubačaja s desne strane glavom je s desetak metara pucao Đurasek, ali preko gola.

U 58. minuti Drožđek je pucao s oko 25 metara lijevo iskosa, lopta je otišla zamalo pored desne vratnice gola Šibenika.

U 57. minuti Đurasek je odigrao za Mehdikhanija, koji je s desne strane u kaznenom prostoru pucao prema golu ali točno u ruke vratara Labrovića koji je bio na prvoj vratnici.

U 49. minuti nakon ubačaja Mehdikhanija s desne strane glavom je u padu pokušao Drožđek, ali bez opasnosti po gol Šibenika.

Toplak je na početku drugog poluvremena odlučio umjesto Delića u igru uvesti Kolarića. kod Šibenika nema promjena u sastavu.

Završilo je prvo poluvrijeme bez golova, Šibenik je imao 5 udarac od kojih dva u okvir gola, a Varaždin četiri udarca od kojih je jedan bio u okvir gola. U kornerima je bilo 3:4, a u posjedu lopte 42:58.

U prvoj minuti sudačke nadoknade vremena Obreegon je s pet metara desno iskosa snažno pucao ali pogodio Labrovića u lice od kojeg je lopta otišla u korner.

Igra se još jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

U 45. minuti nakon kormera s desne strane Ćurić je bio pred golom i s pet metara sam i neometan loptu poslao preko gola.

U 40. minuti ponovno korner za Varaždin, još jednom izbačeno u korner s lijeve strane za Drožđeka, ali je lopta izbačena iz kaznenog prostora Šibenika.

U 39. minuti prvi korner za Varaždin s lijeve strane. Bez opanosti po gol Šibenika.

U 35. minuti Anočić je s oko 35 metara pucao ali visoko i daleko od gola Zelenike.

U 30. minuti nakon što je prošao pas prema Obregonu, s tri metra je pokušao Delić, ali je njegov udarac bio blokiran, a odbijenu loptu je sa 16 metara Senić poslao preko gola.

U 27. minuti brza akcija Varaždina po lijevoj strani, Drožđek je s loptom ušao u kazneni prostor i pucao, ali iznad grede gola Labrovića. Prva opomena na susretu a dobio ju je Pandža zbog neopreznog starta na Drožđeka.

U 25. minuti prvi kormer na utakmici i to za sastav Šibenika.

Prvih dvadesetak minuta utakmice je po prilikama pripalo Šibeniku, iako je nakon 23 minute posjed lopte 60:40 u korist Varaždina.

U 20. minuti Rak je spustio loptu na 15 metara od gola Varaždina za Ampema,koji je pucao iz prve iz koljena u desni gornji kzt gola gostiju, ali je vratar Zelenika sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu.

U 19. minuti Tkalčić se odlučio na uadarc iz velike daljine,no njegova lopta otišla je visoko i daleko od gola Šibenika u gol aut.

U tijeku je 12. minuta susreta, a Sahiti je pucao visoko preko gola.

Prije ove utakmice Gorica je pobijedila u Koprivnici Slaven Belupo 2:1.

U 5. minuti napad Šibenika s desne strane ubačaj pred gol Zelenike, koji dobro intervenira i izbacuje rukom loptu izvan kaznenog prostora.

Varaždin je u plavim dresovima, a Šibenik u narančastim dresovima i bijelim gaćicama.

Na golu varaždinskog prvoligaša je Zelenika, a uz njega u sastavu su Tkalčić, Stolnik, Rodin, Urata, Delić, Đurasek,Senić, Mehdikhani, Obregon i Drožđek. Na klupi za pričuve još su Gavranović, Grgec, Skorup, Glavina, Benko, Vuk, Kolarić, Novoselec i Petković.

Za Šibenik su utakmicu počeli Labrović, Pandža, Pajić, Bilić, Sahiti, Rak, Ampem, Anočić, Bulat, Španja i Ćurić. Glavni sudac susreta je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Na stadionu na Šubićevcu uz temperaturu zraka od 27 celzijevih stupnjeva u 20 sati i 5 minuta počelo je nadmetanje 2. kola HT Prve lige između Šibenika i Varaždina. Prije početka susreta minute šutnje u spomen na Jakova jelića bivšeg vratara Šibenika koji je prije nekoliko dana smrtno stradao na radnom mjestu.