Golem uoči Varaždina: Nama trebaju bodovi, bez obzira tko dolazi, imamo imperativ pobjede Foto: Krešimir Đurić

Golem uoči Varaždina: Nama trebaju bodovi, bez obzira tko dolazi, imamo imperativ pobjede

Varaždinske vijesti/HRT | 27.10.2023. u 12:07h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Rudeša u subotu od 16 sati u sklopu 13. kola SuperSport HNL-a dočekuju Varaždin.

Rudešani se nadaju da bi mogli do pobjede, prvi put osvojiti tri boda. Svjesni su da im sada više ni remiji ne znače puno. Može li 13. kolo biti sretno? 

- Nadamo se da može. U prošloj utakmici napokon smo uspjeli sačuvati mrežu, uzeli smo bod protiv Slaven Belupa. Dolazi nam u goste momčad Varaždina, koja je jako dobra, posebice u fazi napada. S puno kvalitete, s puno školovanih nogometaša. Nama trebaju bodovi, bez obzira tko dolazi. Imamo imperativ pobjede, moramo hvatati priključak prema Istri i sredini tablice, rekao je u najavi utakmice Rudešov trener Toni Golem koji je osvojio prvi bod na klupi nakon preuzimanja momčadi, objavio je portal HRT-a.

- Mogu reći da se kroz zadnja dva tjedna momčad stvarno dosta digla. Ja otkad sam došao, odradili smo 40-tak treninga, i moram reći da to sada izgleda bolje. Tako i komuniciram prema igračima. Zato i jesmo optimisti uoči ove utakmice, s obzirom na te treninge. Ekipa se diže, uzeli smo taj bod, iako nam on realno, s obzirom na bodovno stanje na tablici, ne znači previše. Puno više nam donosi u tom psihološkom smislu. I kada bi sve to uspjeli potvrditi pobjedom, bio bi nam to veliki poticaj. 

U njegovom mandatu momčad je zabila samo dva gola. 

- Na treninzima to ne izgleda loše, što se tiče realizacije. Ali nama je u ovih 12 kola, samo Topić zabio gol kao napadač. I to iz prekida. Znamo da je u nogometu najteže zabiti gol. Zato i jesu napadači najcjenjeniji, najviše koštaju i najviše zarađuju. Nama je realizacija najveći problem. Moramo se fokusirati na broj prilika, napraviti da smo što više u protivničkom 16-ercu, da imamo što više udaraca. Premalo pucamo, ne provociramo da se dogodi kakva pogreška protivničkog golmana ili odbijanac ili korner. Previše smo samozatajni u zadnjoj trećini. I to vidim kao naš najveći problem - rekao je Golem, a prenosi portal HRT-a.