Godina velikog jubileja i nastupa na velikim natjecanjima članica i članova AK "Sloboda“ Foto: Ilustracija/Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Godina velikog jubileja i nastupa na velikim natjecanjima članica i članova AK "Sloboda“

VV | 24.3.2022. u 20:30h | Objavljeno u Sport

U godini kada se obilježava 90. obljetnica kluba, atletičare i atletičarke varaždinske "Slobode“ očekuju brojna velika natjecanja. Najavili su ih najbolji trener mlađih juniorki u Hrvatskoj, Patrik Koščak i najbolja hrvatska juniorka, Klara Koščak.

Trener u AK "Sloboda“, Patrik Koščak, istaknuo je devetero kandidata za velika natjecanja.

– Mislim da među ovih devetero kandidata imamo ljude koji neće tamo doći samo sudjelovati, nego se mogu boriti i za najviša mjesta na postolju – rekao je uvodno.

klara.jpg

Karlo Marciuš ove godine ide na Europsko seniorsko prvenstvo u Münchenu, a očekuje ga i Prvenstvo Balkana, discipline 100 i 200 metara. Rahela Leščak također ide na Balkansko prvenstvo u Rumunjskoj te na Univerzijadu u Kini, na 400 m prepone.

– Od starijih juniora imamo juniorku i juniora koji su stvarno trenutno i formom i rezultatima jako, jako visoko, a to su Klara Koščak i Martin Mlinarič. Klara je kandidatkinja za Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji u sedmoboju i Prvenstvo Balkana u Turskoj na 100 m prepone i u skok u dalj. Mlinarič je visaš s odličnim rezultatima ove godine, u dvorani je već preskočio 2,15 m i ispunio normu za Svjetsko prvenstvo, a očekuje ga i Prvenstvo Balkana – najavio je Koščak.

Klara je zbog ozljede morala propustiti dvoransku sezonu.

– Ali dobila sam nalaze zadnje magnetske rezonance i ozljeda je potpuno zaliječena. Normalno treniram i mislim da u sezoni na otvorenom mogu opet biti na razinama na kojima sam bila prošle godine. Nadam se da ću uspjeti napraviti normu u višeboju za Svjetsko juniorsko prvenstvo i u Kolumbiji ostvariti dobre rezultate – rekla je najbolja hrvatska juniorka.

ak_sloboda_1.jpg

Patrik Koščak je naglasio još jednu ekipu mlađih atletičara, u konkurencija mlađih juniora. To su Roko Farkaš, Janko Kišak i Jana Koščak.

– Jana i Roko već imaju ispunjene norme za Prvenstvo Europe u Jeruzalemu, to je kategorija do 18 godina, dok od Janka očekujemo da to uradi već na prvom natjecanju i mislim da neće biti problema. Svi su u ozbiljnoj konkurenciji za visoke plasmane. Uz Europsko, očekuje ih i Prvenstvo Balkana do 20 godina u Turskoj i Prvenstvo Balkana do 18 godina u Srbiji. Jana Koščak i Janko Kišak već su stekli pravo sudjelovanja na Europskim olimpijskim igrama mladih koje će se održati u Banskoj Bistrici u Slovačkoj i oni su sigurni putnici, a očekujemo jako dobre rezultate – rekao je Patrik te najavio i nastupe najmlađih.

– Helenu Posavec i Juru Šarkanjija očekuje nastup za kadetsku reprezentaciju Hrvatske u konkurenciji sa Slovačkom, Češkom, Slovenijom i Mađarskom. Bit će to jako zanimljivo natjecanje, njihovo prvo reprezentativno iskustvo gdje također od njih očekujemo zapažene rezultate, a ove bi godine to natjecanje trebalo biti u Češkoj – najavio je.

– Vjerujem da će naši atletičari napraviti kvalitetne rezultate na 90. rođendan Kluba – završio je trener Koščak.