Glavna tajnica Hrvatskog boksačkog saveza posjetila BK Thor, trener Herić pridružen stručnom stožeru reprezentacija Foto: Hrvatski boksački savez

Glavna tajnica Hrvatskog boksačkog saveza posjetila BK Thor, trener Herić pridružen stručnom stožeru reprezentacija

| 8.5.2023. u 21:29h | Objavljeno u Sport

Glavna tajnica Hrvatskog boksačkog saveza Nikolina Jurić posjetila je jedan od najmlađih boksačkih klubova u Hrvatskoj, BK Thor Bartolovec i održala radni sastanak s predsjednicom kluba Tatjanom Masnić i glavnim trenerom Robertom Herićem, objavio je službeni facebook profil Hrvatskog boksačkog saveza.

BK Thor Bartolovec je klub koji broji četrdesetak stalnih članova, a službeno je boksački klub iz mjesta s najmanjim brojem stanovnika u Hrvatskoj jer Bartolovec ukupno broji - 97 stanovnika.

BK Thor Bartolovec u nepune tri godine djelovanja uspio je postići da svi u okolici zavole boks kao prvi sport i okuplja brojnu djecu iz okolnih mjesta između Varaždina i Čakovca.

Redovito se natječu na svim turnirima i prvenstvima u Hrvatskoj, često organiziraju i odlasku u inozemstvo, a za ovu natjecateljsku sezonu u kadru broji 7 kadetkinja, 5 juniorki, 2 kadeta, 3 juniora i dva seniora.

Mladi boksačice i boksači samo iznimno propuštaju svakodnevne treninge, pa je i u vrijeme posjeta trening vodio klupski senior Timi Masnić koji se uz svoj studij uspješno educira i za licenciranog boksačkog trenera.
Thor Bartolovec redovito se natječe i u vrhu je poretka Prve Hrvatske boksačke lige/mladi.

Uz brojne medalje i naslove na domaćim prvenstvima, Thor Bartolovec može se pohvaliti i jedinstvenim pothvatom - kadetkinja LORENA HORVAT lani je postala europska prvakinja na kadetskom EP-u u Sofiji (Bugarska), osvojivši u tom trenutku prvu zlatnu medalju uopće za hrvatski ženski boks (kasnije te 2022. godine Mariela Šteko postala je europska prvakinja u juniorkama, a ove godine i u mlađim seniorkama!)

Zlatna Lorena Horvat i njene klupske kolegice, kao što je kadetska reprezentativka i prvakinja Lana Skupnjak, najveći problem imaju s pronalaženjem suparnica u Hrvatskoj i okruženju, pa ih je trener Robert Herić vodio na turnire i u Rumunjsku i u Latviju.

Mladim Bartolovčankama to je objektivno ozbiljan problem u kvalitetnim pripremama za Europsko kadetsko prvenstvo u Mariboru u ljeto 2023. godine na kojem žele ponoviti, pa i nadmašiti dosadašnje uspjehe još s kojom medaljom.

Hrvatski boksački savez na čelu s predsjednikom Bonom Bošnjakom i ured HBS-a s glavnom tajnicom Nikolinom Jurić u tom će pogledu maksimalno i u okviru svih mogućnosti pomoći perspektivnim boksačicama iz Thora Bartolovec.

Dogovoreno je i da glavni trener Robert Herić bude pridružen stručnom stožeru reprezentacija sa zaduženjima za mlađe ženske selekcije.