Mateo Žugec vježba na novoj spravi Foto: Martin Novosel

Gimnastičkom klubu Vindiji doniran novi konj s hvataljkama

| 18.9.2018. u 14:08h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U prostorije varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija stigla je nova gimnastička sprava - konj s hvataljkama. Grad Varaždin, Gradska tržnica Varaždin i glavni sponzor kluba Vindija sponzorirali su kupnju gimnastičke sprave iznosom od 30 tisuća kuna. Riječ je o „konju“ za potrebe trenažnih procesa članova Vindije, čiji članovi nižu brojne uspjehe na svjetskim i europskim natjecanjima.

- U našoj gimnastičkoj dvorani trenutačno trenira od 150 do 200 djece. Uvjeti u kojima treniramo sada su jako dobri s obzirom u kakvim smo uvjetima trenirali prije, a nakon što smo ovaj novi prostor prenamijeniti novoj svrsi. Uz pomoć lokalne zajednice i donatora uspjeli smo doći do toga da ovaj prostor stavimo u funkciju samoodrživosti. Rezultati su odlični, s obzirom na sve i budući da nismo imali neke sprave, ali sada napokon imamo sve. Da nam je netko prije godinu dana rekao kakve ćemo rezultate postizati ne bih vjerovao - rekao je trener Vindije, Emil Šanjek.

Konj s hvataljkama jedna je od najvažnijih sprava u gimnastici, a upravo na njoj briljira i ponajbolji mladi gimnastičar u Hrvatskoj Mateo Žugec, koji bi s novim konjem mogao ostvariti još impresivnije rezultate.

- Prije dvije godine bili smo u jako lošim uvjetima rada. Bili smo u staroj dvorani koja je bila vrlo mala, a sada smo u velikoj dvorani imamo sve sprave i uvjete koji su nam potrebni za velike rezultate - rekao je Žugec.

Zadovoljan je i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji podržava klub sukladno mogućnostima gradskog proračuna jer gimnastika je jedan od bazičnih sportova koji su jako bitni za mladež.

- I prošle smo godine pomogli, ali isto tako podržavamo da se klubovi i sami snađu. Ove godine javili su nam se s idejom da se kupi ova sprava s obzirom na to da imaju dva vrhunska gimnastičara. Žugec je bio 11. u Europi bio, a tada nisu imali ovakvu spravu. Na nama je da stvorimo dobre temelje za razvoj omladinskog pogona bilo preko školskih ili ovakvih udruga - rekao je Čehok.

_DSC2368.jpg

_DSC2417.jpg

_DSC2412.jpg

_DSC2393.jpg

_DSC2371.jpg