Garibović: Žao mi je što nisam došao do zlata, bilo je blizu, ali kad se slegnu dojmovi,bit ću zadovoljan srebrom Foto: Hrvatski karate savez

Garibović: Žao mi je što nisam došao do zlata, bilo je blizu, ali kad se slegnu dojmovi,bit ću zadovoljan srebrom

| 25.3.2023. u 17:10h | Objavljeno u Sport

Dvadeset sekundi dijelilo je Enesa Garibovića od zlata na EP u karateu u španjolskom gradu Guadalajari. U tom trenutku rezultat je bio 1-1, a Enes je bio pred vratima pobjede zbog pravila prvog osvojenog boda.

Međutim, talijanski karatist Michele Martina iskoristio je dvije sitaucije za poen u završnici dvoboja i na kraju pobijedio s 3-1.

- Žao mi je što nisam došao do zlata, bilo je blizu... Ali kad se malo slegnu dojmovi, svakako ću biti zadovoljan srebrom. Osobito mi je drago što su u proteklom razdoblju medalje ostvarene u kontinuitetu - istaknuo je Enes Garibović, koji je nakon bronce na EP u Poreču u kategoriji -75 kg, sada u poluteškoj u Turskoj i Španjolskoj dva puta uzastopce osvajač srebra.

Garibović je i član zlatne muške ekipe iz Poreča, a upravo se hrvatska reprezentacija sutra u Guadalajari bori za ekipnu broncu protiv Crne Gore.

- Imaju vrlo dobru ekipu. Prije dvije godine pobijedili smo ih u finalu EP-a u Poreču, bit će zahtjevno kao i svaki put, ali nadam se još jednoj medalji - dodao je Garibović.

Do finala kategorije -84 kg u Guadalajari, Garibović je u prvom kolu bio slobodan, a u nastavku bio je bolji od Engleza Joea Kellawaya 2-0, Gruzijca Luke Vasadzea 1-0, Austrijanca Luce Rettenbachera 4-0, te na pravilo prvog boda u polufinalu pobijedio Nizozemca Briana Timmermansa,  nakon što je borba završila rezultatom 2-2.