FOTO ZSUGV: Za 2025. godinu predlaže se preko 2 milijuna eura sredstava Foto: Martin Novosel

FOTO ZSUGV: Za 2025. godinu predlaže se preko 2 milijuna eura sredstava

| 25.10.2024. u 10:17h | Objavljeno u Sport

Jučer se u palači Herzer održala 50. sjednica aktualnog saziva skupštine Zajednice sportskih udruga grada Varaždina na kojemu je glavna točka dnevnog reda bila prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2025. godinu za koju će tražiti 2 025 000 eura sredstava što je nešto malo veći iznos od 2024. godine kada su imali osigurano 1 959 250 eura. Na sjednicu se odazvalo 26 od 33 člana, a s Prijedlog programa za 2025. je usvojen jednoglasno.

- Ja sam zadovoljan što svake godine rastemo i to je taj smjer kojeg mi sportaši volimo. Varaždin je dokazano grad sporta, mi po broju prvoligaša spadamo u sam vrh u Hrvatskoj. To nam nitko ne može poreći, a i po rezultatima koje ostvarujemo. Uzmimo primjer Koščaka i njegove ekipe i ne samo Jana i Roko, već i ostali dio ekipe, sve su to mladi ljudi koji dolaze, a za koje smo pripremili uvjete za rad. Bez obzira tko je bio prije u zajednici ili na vlasti, svi zajedno smo rasli iz godine u godinu i pripremali uvjete da imaju kvalitetne uvjete za rad. Mi moramo zadržati uspješne sportaše u gradu, a ne dozvoliti da nam za 50 eura ode u neki drugi grad - napomenuo je Alen Runac, predsjednik Zajednice.

Nešto detaljnije o samom povećanju sredstava je pojasnio tajnik ZSUGV-a Patrik Koščak, a ciljevi u ZSUGV-a u 2025. godinu je rad s mlađim sportašima kroz stručni rad, sufinanciranje rada trenera, korištenja sportskih objekata, unapređenje vrhunske sportske kvalitete i drugi.

- Iako je protekle godine bio proračun rada ZSUGV, jedan veliki dio od nešto manje od 200 tisuća eura je bio namijenjen za investicije kojih nema u ovom dijelu, tako da nam se čisti programski dio rada Zajednice podigao za čak nešto više od 200 tisuće eura. Sve ono što će se biti investicijsko će se još naknadno dostaviti - rekao je Koščak.

Na samu sjednicu je došao i predstavnik Grada Varaždina, Dražen Cesar, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju, koji je naglasio i kapitalne projekte Grada Varaždina koji bi mogli u realizaciju već iduće godine, a to su preuređenja Srednjoškolca, sportskog kompleksa Graberje, sportskog terena u Jalkovcu te atletska staza na Slobodi.

- Oni su u proračunu 2025. godine sa projekcijama za 2026. i 2027. godinu. Kreće se s time, izvor financiranja će biti krediti, a ukupna vrijednost tih projekata je oko 18 milijuna eura - istaknuo je Cesar.

Također je u Zajednicu prihvaćen novi član, a to je malonogometni klub Fotex Varaždin koji je prije djelovao u Nedeljancu, a nedavno su preselili svoje sjedište u Varaždin. Odluka je prihvaćena jednoglasno. Također je promijenjen statut ZSUGV-a u kojem je dodana izmjena koja se odnosi da članovi Zajednice moraju biti članovi nekoj nacionalnoj organizaciji koja je udružena u Hrvatski olimpijski odbor te da se svake godine radi revizija oko tog statusa.