ŽNK Lepoglava Foto: Martin Novosel

FOTO: ŽNK Lepoglava proslavila 15 godina i konačno dobila pehar za prvaka Druge HNL za žene

| 30.6.2019. u 13:07h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Ženski nogometni klub Lepoglava je imao veoma uspješnu 2019. godinu u kojoj su u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene uspjeli osvojiti naslov prvaka i vratili su se u Prvu HNL za žene nakon dvije godine izbivanja. Ova 2019. godina je ujedno i 15. obljetnica rada kluba koji je osnovan 2004. godine te su godišnjicu jučer proslavili prijateljskim ogledima mlađih kategorija kao i seniorske ekipe. Proslavi se pridružio i zamjenik gradonačelnika Lepoglave, Hrvoje Kovač.

- Mi smo prije 15 godina započeli sa stvaranjem ženskog nogometa i iz te priče se razvila i ideja oko osnivanja kluba. Cure su radile u klubu sustavno godinama uz stručni kadar. Jako puno domaćih djevojaka igra u klubu. Kada gledamo sport u Lepoglavi, najjači su nam klubovi ŽOK Lepoglava i ŽNK Lepoglava. Očito je da su cure malo odgovornije od svojih vršnjaka muškog spola, a nama je izuzetno drago da imamo jednog prvoligaša u nogometu i cure ovdje imaju nešto što druge sredine u županiji nemaju - rekao je Kovač.

Obljetnica je također imali još jedan poseban trenutak jer im je konačno uručen pehar za prvaka Druge HNL za žene, kojeg im je uručio Željko Franić, stručni tajnik ŽNS-a Varaždin, a grad Lepoglava se obvezala da će i financijski pomoći klubu iduće sezone u Prvoj HNL za žene.

- Već smo osigurali dio pomoći nakon što su osvojile naslov. Sigurno će kroz sustav financiranja sporta, klub ŽNK Lepoglava u gradu imati dobrog partnera i dobivati značajiniji iznos jer imamo sustav financiranja koji ovisi o broju članova kluba i rangu natjecanja u kojem nastupaju. Naravno, nije sve u novcu i nama je bitinije da imaju dobar stručni kadar i da su na okupu cijelo vrijeme pa da se ne mora okolo tražiti igrači. Ne bi htjeli da cure ispadnu iz lige jer su kvalitetne i novac koji im dajemo im može pomoći da se stabilizira klub, iako bez srca i rada unutarnja organizacija kluba ne može funkcionirati - zaključio je Kovač.

Ujedno se od ekipe oprostila Marija Strugar koja je otišla u igračku mirovinu, a u klubu je bila od njenih početaka.