Radnici Parkova počeli su danas s uređenjem trim staze u šumi Jelačićki Foto: Dražen Novosel

FOTO: Za 30 dana Varaždinci će u šumi Jelačićki dobiti novu trim stazu

| 16.12.2016. u 10:37h | Objavljeno u Sport

U šumi Jelačićki pored popularne varaždinske Arene na Dravi, danas je počela izgradnja, odnosno uređenje nove trim-staze. Na temelju prijedloga stručne službe Parkova, odnosno idejnog rješenja, tvrtka Brakus je izadila glavni arhitektonski projekt trim staze u šumi Jelačićki, jugozapadno od Gradske sportske dvorane na Dravi.

- Trim staza bit će duljine 2 tisuće metara, koncept staze je zamišljen da će se moći koristiti u dvije trase, od kojih će jedna biti duža a druga kraća, na kojima će se nalaziti 14 trim stanica, gdje će se nalaziti sprave za istezanje i vježbanje. Sav materijal koji će se koristiti je prirodan i nadamo se da će radovi, ukoliko nam meteorološke prilike budu dozvolile, biti završeni za 30 dana. Vrijednost investicije je 190 tisuća kuna s PDV-om - izvjestio je Marin Bašić, direktor Parkova, čiji su radnici počeli s uređivanjem trim staze.

- Nakon dugo godina konačno Varaždinci ponovno dobivaju trim stazu, koja će biti širine 1,60 metara i bit će pokrivena sječkom, dakle na stazi neće biti blata. Drago mi je da se ova trim staza poklopila s projektom Živjeti z Dravo-m, jer smo u Dravskoj park šumi u blizini Gradske sportske dvorane i vjerujem da će doprinijeti da se Varaždinci opet vrate na Dravu. Nekada smo imali trim stazu no ona je već dugi niz godina zapuštena, a Varaždinci su je nekada koristili i vjerujem da će koristiti i novu. Grad financira ovaj projekt kojeg izvode Parkovi - naglasio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Galerija slika