FOTO Vito Milak brončani na turniru koji je u Šemovcu okupio najbolje mlađe juniore u stolnom tenisu

Varaždinske vijesti | 12.6.2023. u 14:47h | Objavljeno u Sport

STK Visia i Šemovec u općini Trnovec Bartolovečki bili su domaćini vrlo jakog stolnoteniskog turnira koji je okupio najbolje stolnotenisače u kategoriji mlađih juniora iz cijele Hrvatske.

U tako jakoj konkurenciji predstavnik domaćina, Vito Milak, osvojio je odlično treće mjesto. Pobjednik turnira je Tin Islamović, Gradski stolnoteniski klub Zagreb, dok je srebro osvojio Gabriel Marjanović, Stolnoteniski klub Zagreb. Dodajmo da je na turniru nastupio i Mark Marčec, klupski kolega Milaka.

Riječ je o vrlo jakom turniru, kojeg iz godine u godinu uspješno organizira STK Visia, što je potvrdio i hrvatski izbornik mlađih uzrasnih kategorija, Željko Gaćina, koji je na turnir u Šemovec stigao s četiri igrača.

-Kao i svaki put, ovaj turnir je jako dobro organiziran u svim segmentima. Rado dolazimo igrati ovdje - kratko je kazao Gaćina ističući da Hrvatska ima potencijala u mlađim uzrastima. Dodao je da ga ne iznenađuju uspjesi kluba STK Visia jer nije rijedak slučaj da stolni tenis uspijeva u manjim sredinama.

Predsjednik STK Visia, Milan Magdalenić, govoreći o turniru ponovio je da je turnir okupio 12 najboljih mlađih juniora Hrvatske, odnosno da se u Šemovcu okupila "krema" tog uzrasta u Hrvatskoj.

Što se tiče kluba, podsjetio je na njegov osnutak prije pet godina i da se u samo tri godine natjecanja uspio plasirati u Prvu hrvatsku ligu za seniore što je, po njemu, dokaz dobrog rada.

Klub većinom ima igrače s područja Općine. Daljnji plan je ulaganje u igrački kadar zbog čega su ovih dana angažirali jednu od ponajboljih stolnotenisačica Hrvatske, domaću Petru Petek.

Petek je inače prve korake u stolnom tenisu napravila upravo u Žabniku, u dvorani u kojoj danas treniraju članovi STK Visia.

-Ovo mi je prvo iskustvo kao trenerica budući da se još uvijek profesionalni bavim tim sportom u natjecateljskom smislu. Klub u svojim redovima ima igrače koji već sada ostvaruju zapažene rezultate. Riječ je o Milaku, Marčecu, Dvorskom, ali i drugima. U klubu postoji dobra škola stolnog tenisa i moj je posao da iskoristim potencijale koje ti mladi igrači svakako imaju i da se klub digne na još jednu razinu više - najavila je Petek koja će ovih dana obići obje osnovne škole u Općini i pokušati zainteresirati što više osnovnoškolaca da se krenu baviti stolnim tenisom.

STK Visia u ovom trenutku broji 30-ak članova što se tiče natjecatelja i rekreativaca te 15-ak volontera koji svoje slobodne vrijeme koriste za funkcioniranje kluba. Kako bi se igračima omogućili što bolji uvjeti za trening, planira se dogradnja dvorane u Žabniku.

-Klub je u samo pet godina postojanja i rada izrastao u snažnu sportsku cjelinu koja, osim sporta, uspješno promovira Općinu Trnovec Bartolovečki i Varaždinsku županiju - zaključio je Magdalenić te se zahvalio Općini na odličnoj suradnji i sponzorima.

Da će se odlična suradnja Kluba i Općine Trnovec Bartolovečki nastaviti i ubuduće naglasio je predsjednik Općinskog vijeća i rekreativni član kluba, Dalibor Jurak, na otvorenju turnira koji je u dva dana trajanja ponudio odlične stolnoteniske mečeve u dvorani OŠ Šemovec.