FOTO Varteks ostvario najvišu pobjedu, samo jedan favorit ostao bez četvrtfinala županijskog kupa Foto: Martin Novosel

FOTO Varteks ostvario najvišu pobjedu, samo jedan favorit ostao bez četvrtfinala županijskog kupa

| 4.9.2024. u 19:32h | Objavljeno u Sport

Danas smo doznali sve sudionike četvrtfinala županijskog kupa, a najvišu pobjedu osmine finala je ostvario Varteks na susretu protiv varaždinske Slobode koji se odigrao na stadionu Slobode, a slavio je sa 6:0.

Varteks je poveo golom Matije Katanca u 7. minuti, na 2:0 je povisio Dejan Glavica u 29. minuti, dok je u posljednjoj 45. minuti prvog poluvremena Filip Hrženjak povisio prednost Varteksa na 3:0. U drugom poluvremenu je Varteks zabio još tri gola, prvo je Edo Presečki autogolom postavio rezultat na 4:0, Renan Da Silva Sousa je zabio pogodak za 5:0, dok je konačnih 6:0 postavio Dino Kovačec u 85. minuti susreta.

Podravina iz Ludbrega je na domaćem terenu ostvarila 2:0 pobjedu u susjedskom derbiju protiv Drave iz Svetog Đurđa. Mario Sačer je zabio za 1:0 prednost u 1. minuti, dok je konačnih 2:0 postavio David Šmrček u 83. minuti.

Najviše golova u današnjim susretima palo je na susretu između Novog Marofa i Zadrugara koji se odigrao u Novom Marofu, a u kojem je domaćin slavio sa 5:3. Utakmica je bila jednosmjerna nakon prvog poluvremena, Novi Marof je vodio već 4:0 nakon prvih 45 minuta, Mateo Zrinski je u tom periodu zabio hat-trick pogotcima u 23., 40. i 41. minuti, dok je Leonardo Puškadija zabio gol u 36. minuti. U drugom poluvremenu, Igor Štimac u 57. minuti i Denis Vuković u 62. minuti su vratili nadu gostima i smanjili rezultatsku prednost domaćina na 4:2, ali Mateo Zrinski je svojim četvrtim golom na susretu u 87. minuti ugasio tu nadu, dok je Igor Štimac u sudačkoj naknadi (90+1) postavio konačnih 5:3 za Novi Marof.

Jalžabet je gostovao kod Razvitka i slavio sa 4:2. Gosti su poveli sa 2:0 pogotcima Filipa Omazića u 16. minuti i Federica Arthura Dillyja u 39. minuti, domaćin je smanjio na 2:1 pogotkom Ivana Kostelca, gosti su poveli 4:1 pogotcima Marka Lučića u 58. i 75. minuti, dok je konačnih 4:2 postavio Roberto Bregović u 88. minuti. Predsjednik nogometnog kluba Jalžabet, Robert Horvatić, bio je isključen sa susreta zbog vrijeđanja odnosno psovanja suca, prema zapisniku delegata susreta.

Bednja je ostvarila sigurnu i uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Plitvice (G), slavili su sa 4:0. Tomislav Herceg je postigao gol za 1:0 u 15. minuti, Mateus Dias da Silva je zabio za 2:0 u 32. minuti susreta, Marin Mašić je povisio prednost Bednje na 3:0 pogotkom u 50. minuti, dok je konačnih 4:0 postavio Luka Vesenjak u 83. minuti utakmice.

Jedini blagi favorit koji je danas ispao bila je Mladost (M) koja je izgubila na gostovanju kod Nove Vesi Ecoagro sa 2:1. Ervin Sokač je za Novu Ves zabio oba pogotka, prvi u 47. minuti, a drugi već u 50. minuti, dok je konačnih 2:1 postavio Dalibor Solina u 52. minuti nakon čega su mreže do kraja susreta mirovale.

Ivančica je na domaćem terenu slavila sa 3:1 protiv Plitvice (S). Dominik Božak je bio strijelac za 1:0 vodstvo Ivančice, na 2:0 je povisio Hrvoje Kolarek u 38. minuti, dok su gosti smanjili prednost domaćina na 2:1 u 75. minuti, a Hrvoje Kolarek je pogotkom u 78. minuti potvrdio pobjedu Ivančice. Plitvica (S) je utakmicu završila s igračem manje jer je Dominko Draguljić zaradio dva žuta kartona, prvi u 54. minuti, a drugi u 70. minuti.

Jedino Nedeljanec nije odigrao utakmicu osmine finala zbog odustajanja Bukovčana 27 pa je upisao 3:0 pobjedu za zelenim stolom i prošao u četvrtfinale.

Parovi četvrfinala 2. listopada u 16 sati:

Nedeljanec - Varteks

Jalžabet - Podravina

Bednja - Nova Ves Ecoagro

Ivančica - Novi Marof