Tihomir Šoštarić (narančasti dres) se ovaj puta nije upisao u strijelce Foto: Martin Novosel

FOTO: Varteks imao vodstvo dva puta protiv Bjelovara, ali na kraju uzeo samo bod

| 25.4.2018. u 19:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Borba za opstanak ide i dalje za Varteks, koji je današnjim bodom na stadionu Slobode protiv Bjelovara u 23. kolu Treće HNL Istok, zadnje mjesto na tablici prepustio Slavoniji, koja je danas upisala poraz na gostovanju kod Mladosti 2:0. Varteks je sada predzadnja momčad lige s 19 bodova, dok Slavonija na zadnjem mjestu ima 18.

Iako su sigurno zadovoljni i bodom, Varteks je danas bio blizu pobjede. Varaždinska momčad je povela u 15. minuti. Tihomir Šoštarić je izveo slobodni udarac, 25 metara od protivničkog gola, lopta je pogodila prečku gola s desne strane, a odbijenu loptu je u nebranjenu mrežu pospremio glavom David Sušac. Na odmor se išlo vodstvom Varteksa, a na samom početku drugog poluvremena, u 46. minuti, gosti izjednačuju na 1:1 preko Marka Puškarića.

Domaća momčad nije dugo čekala da odgovori na gol gostiju, a ovaj put je udarcem van šesnasterca, u donji lijevi kut golmana gostiju, zabio Luka Šiprak u 49. minuti. Nakon toga, momčad Varteksa je podigla tempo utakmice i visokim presingom na zadnju liniju Bjelovara je htjela zabiti novi gol, ali su umjesto toga primili gol u 65. minuti, strijelac je bio Željko Ostrman. Mreže su mirovale do kraja susreta, te su obje momčadi podijelile bodove.

Ovog vikenda igra se i 24. kolo Treće HNL Istok, a Varteksa u subotu očekuje gostovanje kod Oriolika.