FOTO Varaždin slavio s jednim košem razlike u finalu županijskog kupa protiv Ivančice Foto: KK Varaždin

FOTO Varaždin slavio s jednim košem razlike u finalu županijskog kupa protiv Ivančice

vv | 9.10.2024. u 09:58h | Objavljeno u Sport

Jučer je u Ivancu u sportskoj dvorani Srednje škole odigrano finale županijskog kupa Krešimir Čosić u kojem su igrali domaći sastav KK Ivančica i KK Varaždin. Na kraju su slavili gosti sa 68:67.

Većim dijelom utakmice, Varaždin je bio u laganoj prednosti. Ivančica je stizala rezultat u dva navrata tijekom drugog poluvremena i preuzimala vodstvo, no uz prevelik broj pogrešaka, izgubljenih lopti i katastrofalan postotak sa linije slobodnih bacanja nije uspijevala stvoriti ozbiljniju prednost. Gosti su kažnjavali kontranapadima i bili stopostotni u slobodnim bacanjima, te minutu i pol prije kraja utakmice imali dvoznamenkastu prednost. U infarktnoj posljednjoj minuti Ivančica uspijeva izjednačiti na 65:65 no 9 sekundi prije kraja Varaždinci pogađaju još jednu tricu za svojih konačnih 68. Nakon minute odmora, Ivančica ne uspijeva realizirati dogovorenu akciju za tri poena i uz polaganje smanjuje na konačnih minus jedan.

Najprecizniji u pobjedničkoj ekipi bili su Lovre Štambuk i Kruno Smontara sa po 15 postignutih koševa, dok su u ekipi Ivančice najraspoloženiji bili Lovro Bašić sa 17, Martin Fištrek sa 16 te Vito Strunjak sa 13 pogodaka.