Leon Benko se u 6. minuti izborio za poziciju, došao do lopte i zatresao mrežu Sesveta Foto: Krešimir Đurić

FOTO:Varaždin se pobjedom protiv Sesveta oprostio od svojih navijača ove jeseni

| 17.11.2018. u 15:23h | Objavljeno u Sport

Pred oko 700 gledatelja, po sunčanom i prohladnom vremenu, momčad Varaždina ostvarila je danas, na stadionu Varteksa, pobjedu nad Sesvetama rezultatom 3:0, u susretu 13., posljednjeg jesenskog kola u Drugoj HNL i tako se na najbolji mogući način oprostili od svojih navijača. Strijelac oba pogotka za momčad Varaždina bio je Leon Benko u 6. minuti iz igre i u 39. i 94. minuti iz kaznenih udaraca.

Već u 6. minuti Varaždin, koji je od prve minute krenuo prea golu Sesveta, došao je u vodstvo. Napad Varaždinaca išao je po desnoj strani, Karlo Težak ubacio je loptu pred gol Sesveta, gdje je bio Leon Benko, koji se bolje snašao od svog pratitelja i vrhom kopačke zahvatio te proslijedio loptu u desnu stranu gola nemoćnog vratara Ivana Šušaka.

U 37. minutu nakon kornera s desne strane, kojeg je izveo Dario Jertec, Leon Benko je pucao s oko 14 metara od gola u lijevu stranu gola gostiju, no igrač Sesveta, koji se nalazio kod lijeve vratnice svog gola, izbacio je loptu u polje.

U 38. minutu Marko Martinaga je s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor, gdje je lopta u ruku pogodila Petra Dodiga, koji je bio blizu Martinage, a sudac Josip Lučić, koji je bio u neposrednoj blizi, odmah je, bez razmišljanja, pokazao na bijelu točku. Sigurni realizator najstrože kazne bio je Leon Benko koji je u 39. minuti drugi put zatresao mrežu Sesveta za vodstvo Varaždina od 2:0.

Gosti su bili opasniji na otvaranju drugg poluvremena. U 55. minuti bio je opasan napad Sesveta po desnoj strani, loptu je po zemlji u kazneni prostor Varaždina uputio Marko Tolić, ali srećom blizu lopte, koja je prošla kroz kazneni prostor pet metara od gola Mrmića, nije bilo gostujućih igrača.

U 59. minuti po lijevoj je strani u kazneni prostor Varaždinaca ušao Mario Vasilj i pucao po zemlji, ali je vratar Mrmića njegov udarac zaustavio nogom.

U posljednjim trenucima susreta,u četvrtoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade vremena, u kaznenom prostoru Sesveta srušen je Karlo Težak, sudac je ponovno pokazao na bijelu točju s koje je Leon Benko bio strijelac za konačnih 3:0.