Dominik Glavina postigao je vodeći gol protiv Rudeša na današnjem susretu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Varaždin se pobjedom nad Rudešom plasirao u 1/8 finala hrvatskog Kupa, teška ozljeda Turčina

| 25.9.2019. u 19:53h | Objavljeno u Sport

Golovima Glavine, Senića, Mehdikhanija i Glavice momčad Varaždina je danas na Gradskom stadionu u Varaždinu pred oko tisuću gledatelja pobijedila momčad Rudeša 4:2 i plasirala se u osminu finala hrvatskog Kupa. Utakmicu je obilježila i teška ozljeda igrača Varaždina Tomislava Turčina.

U 91. minuti Glavina je po sredini ušao u kazneni prostor i pucao s desne strane prema golu, ali je vratar Marić obranio njegov udarac po zemlji.

Igrat će se još 6 minuta sudačke nadoknade vremena.

U 86. minuti umjesto Mehdikhanija u igru je ušao Vitalij Lisakovich.

U 81. minuti umjesto Antonia Raguža u igru je kod gostiju ušao Ivan Brekalo.

U 75. minuti izmjena kod Rudeša umjesto Tominca u igru je ušao Prpić Bosanac.

U 74. minuti Varaždin je poveo 4:2, a strijelac je bio Dejan Glavica. Ubačaj s lijeve strane Kristiana Fućaka, koji je pred golom preletio iznad Mehdikhanija, Glavica je snažnim udarcem s oko 15 metara desno iskosa snažnim udarcem pospremio u mrežu Rudeša.

U 69. minuti golom Tomislava Havojića koji je zatresao mrežu iz neposredne blizine nakon dodane lopte s lijeve strane od Amoatenga, Rudeš je smanjio vodstvo Varaždina na 2:3.

U 67. minuti pred golom Rudeša bio je Mehdikhani, ali je s dva metra pogodio vratara Marića.

U 65. minuti opomenut je Kristian Fućak.

U 64. minuti pred golom se u velikoj prilici našao Glavina, ali mu je netko u posljednji trenutak loptu s noge izbio u korner.

U 60. minuti golom Antonia Raguža Rudeš je smanjio vodstvo Varaždina na 3:1, a minutu kasnije umjesto Gjoua u igru je ušao Karlo Sambolec.

Prekid utakmuce trajao je do 53. minute kada je umjesto Turčina u igru ušao Fućak.

U 48. minuti težak prekršaj Tonija Gorupeca na Tomislavu Turčinu na sredini terena koji pripada Varaždincima. Turčin je s mobiliziranom desnom nogom prebačen u bolnicu vozilom hitne pomoći, a Toni Gorupec je dobio opomenu.  Igrači koji su uz Turčina drže se za glavu, očito je riječ o težoj ozljedi, navodno je u pitanju prijelom noge.

U 46. minuti tek što se krenulo s centra Varaždin je poveo 3:0, a strijelac je bio Mehdikhani. Obje su momčadi krenule u drugi dio s igračima koji su počeli susret.

U 45. minuti kontra gostiju, loša završnica, završilo prvo poluvrijeme prednošću Varaždina od 2:0.

U 36. minuti sjajan ubačaj Glavice s desne strane u kazneni prostor gdje je lopta došla na glavu Mehdikhanija, koji je pucao glavom ali je vratar Marić loptu skrenuo u korner. Nekoliko trenutaka kasnije Varaždin je ipak došao do drugog gola i vodstva od 2:0, a strijelac je bio Matej Senić glavom.

U 27. minuti malo je nedostajalo da si igrači Rudeša sami ubace loptu u mrežu, lopta je prošla tih uz lijevu vratnicu gola Marića i završila u korneru za Varaždin, poslije kojeg nije bilo opasnosti po gol gostiju.

U 24. minuti Mehdikhani je ubacio loptu u mrežu Rudeša, ali je pomoćni sudac Robi Kezele iz Rijeke signalizirao zaleđe i gol nije priznat..

U 20. minuti Havojić je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor Varaždinaca i pao u duelu s kapetanom domaćih Glavicom, a sudac Vidulin, koji je bio u neposrednoj blizini samo je odmahnuo rukom, dajući do znanja da nema govora o kaznenom udarcu.

U 19. minuti nakon ubačaja Glavice s desne strane pred golom je bio Mehdikhani, koji je poslao loptu prema desnoj stranu gola marića, ali je lopta otišla izvan granica igrališta.

U 11. minuti prvi korner Rudešu, bez opasnosti po gol Mrmića.

U 4. minuti udarac glavom  Prce lopta je otišla iznad grede gola Rudeša.

Igrala se 3. minuta kada je Dominik Glavina pogodio lijevu stranu gola nemoćnog vratara Marića. Dejan Glavica je s desne strane ubacio loptu u kazneni prostor, lopta se odbila od stopera Rudeša do Glavine, koji ju je udarcem po zemlji poslao u lijevu stranu gola nemoćnog Maria Marića.

Varaždin je utakmicu počeo s dosta igrača u početnih 11 koji su do sada imali manju minutažu u prvenstvu, točnije u odnosu na susret protiv Dinama u momčadi je samo Djou. Trener momčadi Borimir Perković odlučio se za sastav: Mrmić,Mehdikhani, Prce,Djou.Glavica,Turčin, Vuk, Senić, Milićević i Kolarić.  Na klupi su: Gavranović, Posavec, Sambolec, Fućak, Štefulj, Stolnik i Lisakovich.

Rudeš je utakmicu počeo u sastavu: Marić, Matić, Kćira,Zoungrana, Havojić,Tominac, Mesarić,Aliyu, Raguž, Gorupec i Amoateng. Sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara.

Po oblačnom i kišovitom vremenu, pred oko tisuću gledatelja,na Gradskom stadionu u Varaždinu u 18 sati počeo je susret šesnaestine finala hrvatskog Kupa između Varaždina i drugoplasiranog drugoligaša momčadi Rudeša.

Galerija slika