Ovim preciznim udarcem u 9. minuti Josip Brezovec pogodio je mrežu Međimirja Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin pobijedio Međimurje i ostvario plasman u 1/8 finala hrvatskog Kupa

| 26.9.2018. u 19:49h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina nastavit će natjecanje u osmini finala hrvatskog Kupa, koje je na rasporedu 31. listopada ove godine, nakon što su u današnjem susretu 1/16 finala na stadionu Varteksa, pred oko 1 500 gledatelja, pobijedili momčad Međimurja rezultatom 2:0.

Sve bitno po rezultat dogodilo se u prvom poluvremenu, u 9. i 34. minuti susreta, kada su mrežu Međimurja zatresli Josip Brezovec i Dejan Glavica. Utakmice osmine finala hrvatskog Kupa na rasporedu su u srijedu, 31. listopada ove godine (14 sati),a  Varaždin će, navodno, ugostiti Rijeku.

Obje su momčadi današnji susret počele u sistemu, 4-3-3- s time da je Varaždin utakmicu počelo u sastavu Mrmić, Bamidele, Jertec, Ćelić, Glavica, Sačer, Brezovec, Sambolec, Senić,Kolarić i Golubar, dok je Benko zbog ozljede bio na klupi za pričuve. Međimurje je istrčalo u sastavu:Galoši, Brcković, Pajić, Režić, Hranilović, Škvorc, Zanjko, Patafta, Trojak, Pušić i Karamarković.

Već u 1. minuti prodor Brezovca po desnoj strani i ubačaj po zemlji u kazneni prostor, ali a Galoši bacio na loptu i poklopio je svojim tijelom. U 5. minuti nakon ubačaja Brezovca s lijeve strane pred golom Međimurja u skoku je bio Sačer koji je pucao glavom,pored desne vratnice gola Galošija. U 8. minuti pred kaznenim prostorom Međimurja Glavicu je srušio Pušić, slobodan udarac izveo je Josip Brezovec, koji je u 9. minuti s oko 18 metara desno iskosa loptu preko živog zida poslao u lijevu stranu gola nemoćnog vratara Marka Galošija.

U 14. minuti s lijeve strane je u kazneni prostor Međimurja ubacio Sačer loptu je u desnoj strani kaznenog prostora gostiju došla do Brezovca, koji je pucao snažno od prve, ali daleko od gola gostiju. U 21. minuti prvi udarac gostiju prema golu domaćina, pokušao je iz daljine Nino Patafta, a lopta je otišla visoko iznad gola Mrmića.

Na suprotnoj strani Sačer je u lijevoj strani kaznenog prostora proigrao Glavicu, no vratar Galoši bacio se varaždinskom igraču pod noge i spriječio neželjenu situaciju po svoja vrata. U 34. minuti Varaždin je povećao prednost na 2:0. Kolarić je na sredini polja koje pripada Međimurju odigrao u desnu stranu u kazneni prostor za Sačera, a ovaj je po zemlji loptu poslao pred gol gdje je natrčao Glavica i ispod Galošija loptu poslao u mrežu Međimurja.

U 36. minuti iz slobodnog udarca s oko 20 metara pucao je Režić ali točno u ruke Mrmića.  U nastavku susreta igrači Međimurja pokušali su postići pogodak,Varaždin nije bio na razini prezentirane igre iz prvog dijela, a gosti su prvi put zaprijetili u 48. minuti, kada je akciju po desnoj strani pokrenuo Hranilović, a loptu je zamalo pored desne vratnice gola Mrmića poslao Nino Patafta.

U 54. minuti s oko 25 metara udarac prema golu gostiju uputio je Brezovec, Galoši se bacio na loptu koliko je dug, ali je lopta otišla zamalo pored desne vratnice gola Međimurja izvan granica igrališta. U 56. minuti Hranilović je promašio nemoguće, lopta mu je došla na 7-8 metara od gola Mrmića, Hranilović je pucao po zemlji, a lopta je otišla pored desne vratnice gola domaćina. 

Nekoliko trenutaka poslije nezgodno je s lijeve strane kaznenog prostora pucao Marcijuš, ali je Mrmić obranio njegov udarac,a loptu je kasnije obrana Varaždina izbacila u korner. U 59. minuti Glavica je mogao bolje završiti proigravanje Golubara u desnu stranu kaznenog prostora Međimurja.U 70. minuti nakon akcije Međimurja i nekoliko neuspješnih ispucavanja lopte obrane Varaždina iz kaznenog prostora loptu je po zemlji prema golu uputio Marko Šarić, ali točno u vratara Mrmića.

Malo poslije Trojak je bio u dobroj situaciji pred golom Mrmića,ali je obrana Varaždina rasčistila opasnost po svoj gol.U 78. minuti nakon ubačaja Brezovca iz slobodnog udarca s lijeve strane u kazneni prostor gostiju pred golom je u skoku bio Ćelić i pucao pd gredu,ali je vratar Galoši uhvatio njegovu loptu.

U 85.minuti sudac Zdenko Lovrić iz Đakova dosudio je slobodan udarac za goste, koji nije postojao, a kapetan gostiju Ivan Režić, koji se spremao izvesti slobodan udarac s oko 18 metara desno iskosa od gola, očito svjestan da prekršaja nad njegovim igračem nije bilo, loptu je lagano po zemlji poslao u gol aut, zaradivši pljesak i skandiranje s tribina.


Rezultati ostalih utakmica 1/16 finala hrvatskog Kupa:Sloga (M) - GNK Dinamo 0:1,Radnik - Križevci - HNK Rijeka s.d.d. 0:9, Vrapče - HNK Hajduk š.d.d. 0:2    , Kurilovec - Slaven Belupo 0:2, Jadran LP - RNK Split s.d.d.    3:1, Zagorec - Osijek s.d.d. 0:3, PRIMORAC (BNM) - Lokomotiva 0:1, SLOGA NG - Istra 1961 š.d.d. 2:4, Bednja - Inter-Zaprešić 0:3, HNK Vukovar 1991 - Zadar s.d.d. 3:5 NP 3:3, Krk - HNK Cibalia š.d.d. 1:0, Slavija - Vinogradar 0:4, Marsonia - Zagreb 3:0, Nehaj - Šibenik s.d.d. 4:6 11m 2:2, Zelina - GOŠK - Dubrovnik 1919 2:0.